Οικονομία

02/03/2014 - 10:04

Επιμελητήριο Λέσβου: στην υγειά μας ρε παιδιά !

Ν

α πιεις ένα ουζάκι δεν είναι κακό. Να πιείς ένα ουζάκι με χρήματα άλλων δεν είναι και τόσο ηθικό.
Διαβάζουμε την απόφαση που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» και αφορά το Επιμελητήριο Λέσβου.

Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους € ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΤΕΚΑ EURO και ΟΓΔΟΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ( 111,80 ) , για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ Κ.Α.Ε. 0000-0800- 0850,0856 οικ. έτους 2014 για την ΔΑΠΑΝΗ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΝΑΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Ο  κ. Σπύρος Φραντζής (εκλεγμένος με την παράταξη του Γιώργου Ζαφειρίου)  δήλωσε στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου:

«Δεν γνωρίζω ότι καλύπτονται και τα γεύματα εργασίας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου από το Ταμείο του Φορέα που εκπροσωπούμε, ήταν καιρός λοιπόν να το δούμε και αυτό. Προσωπικά  δεν θα σας κρύψω ότι ντράπηκα όταν πήρα την απόφαση. Δεν έχει σημασία το πόσο για εμάς, καθώς μέχρι τώρα έχουμε καταγγείλει ότι έχουν δαπανηθεί πολλές εκατοντάδες ευρώ για γεύματα και δεξιώσεις τα ποία εν πάση περίπτωση ήταν επίσημα , ασχέτως αν αυτά πληρώνονται από τις εισφορές των μελών μας και επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου που δοκιμάζονται.  Σημασία για εμάς έχει η σκοπιμότητα καθώς αυτό που διακρίνω εγώ από το ύψος του ποσού και από την απόφαση είναι πως δεν πρόκειται για κάτι επίσημο που είναι υποχρέωση να πληρώσει το Επιμελητήριο Λέσβου, αλλά προφανώς πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση μελών της Διοικούσας Επιτροπής που πληρώθηκε από με λεφτά του Επιμελητήριου. Η παράταξη μας ζητάει επίσημη ενημέρωση και το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου.»

Από τη πλευρά του ο κ. Νίκος Αθανάσης  Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου δήλωσε:
«Επρόκειτο για δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου σε επιχειρηματίες που είχαμε βραβεύσει κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σε ότι με αφορά δεν ήμουν παρών το συγκεκριμένο βράδυ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.»

Μερικές απλές λογικές σκέψεις:
1.    το  μικρό πόσο που δαπανήθηκε σε καμιά περίπτωση δεν θα αρκούσε για να καλυφθούν τα έξοδα δείπνου εργασίας των επιχειρηματιών που βραβεύτηκαν και μελών τη Διοικητικής Επιτροπής.
2.    ας ερωτηθούν οι επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν αν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου τους παρέθεσε δείπνο μετά την βράβευση.
 

Μοιράσου το άρθρο!