Οικονομία

09/12/2016 - 09:25

Το Επιμελητήριο Λέσβου στο Τελωνείο και... τα μυαλά δεκαετίες πίσω...!!!

Τ

ο Επιμελητήριο Λέσβου είπε να ασχοληθεί με σοβαρά προβλήματα... και είπε να τσεκάρει αν όσοι επισκέπτονται την Τουρκία υποβάλλονται σε σωστό έλεγχο στο τελωνείο Μυτιλήνης.  Δηλαδή μην ξεφύγει κανένα δερμάτινο μπουφάν και δεν δηλωθεί, μη ξεφύγει κανένα επιπλάκι και δεν δηλωθεί....

Ζώντας το Επιμελητήριο εκτός τόπου και χρόνου πάει στο τελωνείο και μετά βγάζει δελτο τύπου.... και ζητάει ουσιαστικά  από τους πολίτες να μη ψωνίζουν από την Τουρκία. Σε λίγο το Επιμελητήριο θα τα βάλει και με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις on line πωλήσεις.

Η Διοίκηση του Επιμελητήριου δεν μπορεί να καταλάβει δύο απλά πράγματα: α) δεν μπορείς να σταματήσεις με κανένα τρόπο τον καταναλωτή που ψάχνει φθηνές αγορές β) οι όροι του εμπορίου και με το άνοιγμα των συνόρων και με τις on line πωλήσεις έχουν αλλάξει.

Άραγε πως θα σχολίαζε το Επιμελήτηριο Λέσβου κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση από Επιμελητήρια περιοχών της Τουρκίας για τους Τούρκους επισκέπτες που έρχονται στη Λέσβο;

Ας ασχοληθεί λοιπόν το Επιμελητήριο με τα μέλη και ας τους κάνει μερικά μαθήματα συμπεριφοράς και αποφυγής αισχροκέρδειας.

 

Η ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λέσβου:

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Μυρσινιάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Εγγλέζος, ο Οικονομικός Επόπτης κ.  Αθανάσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κ. Καζάζης και ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης κ. Σωτηράκης, συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Μυτιλήνης κ. Χ. Μαργαρίτη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις αγορές που πραγματοποιούνται από τους καταναλωτές, από τη γειτονική Τουρκία, καθώς και τη δασμολόγηση των προϊόντων που εισάγονται από εκεί. Ο Προϊστάμενος του Τελωνείου διαβεβαίωσε ότι το τελωνείο προβαίνει σε όλους τους ελέγχους που επιβάλει η νομοθεσία, και καταλογίζει τους αναλογούντες δασμούς, όπου αυτό προβλέπεται. Από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου τονίστηκε ότι είναι εθνική ανάγκη η στήριξη της τοπικής αγοράς. Τόσο ο Προϊστάμενος του Τελωνείου όσο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, συμφώνησαν ότι πέραν των ελέγχων που γίνονται στο τελωνείο, θα πρέπει να υπάρξει και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε να γίνει κατανοητό πως κάνοντας τις αγορές μας από τις επιχειρήσεις του νησιού μας, και προτιμώντας τα τοπικά προϊόντα, το όφελος επιστρέφει σε μας τους ίδιους, και κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Μοιράσου το άρθρο!