Οικονομία

02/12/2014 - 08:11

Το φερμουάρ κατέβηκε... το ψαλίδι έπιασε δουλειά.... Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Τ

ι «καμπανιά» είναι αυτή που θα φάει η Λέσβος! Στα πλαίσια λοιπόν της διαπραγμάτευσης (!;), η κυβέρνηση προκρίνει την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία! Τι σημαίνει αυτό; Το λένε οι ίδιοι άνθρωποι του κλάδου. Μείωση ΑΕΠ κατά 2%! Και εάν η Λέσβος μπορεί να μην θεωρείται η κλασική περίπτωση βαριάς τουριστικής βιομηχανίας, σίγουρα θα πληγεί ιδιαίτερα από την απόφαση αυτή. Σε μια περίοδο που και στο νησί μας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρατηρείται μια σημαντική αύξηση του τουρισμού. Και κακά τα ψέματα, ο τουρισμός είναι πλέον η μοναδική μας βαριά βιομηχανία.
Και εάν συνυπολογίσουμε ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ, αντιλαμβάνεστε τι μαχαιριά είναι αυτή που θα φάει τα επόμενα χρόνια το νησί μας! Όχι μόνο θα έχουμε μείωση του ΑΕΠ λόγω αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά θα ακριβύνει και η ζωή μας! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης που παρέδωσε στην Τρόικα, το «κέρδος» από την απόφαση αυτή θα είναι 345 εκατ. Ευρώ! Τόσα χρήματα θα πληρώσουν οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ!
Αυτή λοιπόν είναι η νησιωτική πολιτική που είχε εξαγγείλει μέσα από ανούσιες συγκεντρώσεις το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου; Που είναι λοιπόν η παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων, υπουργείων, βουλευτών κλπ, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση του νησιού μας;
Απόντες τη κρίσιμη ώρα. Μπορούμε να αντισταθούμε; Στα λόγια ναι, άντε να κάνουμε και κανά συνέδριο για δημόσιες σχέσεις, άντε να κάνουμε και κανά συλλαλητήριο για να πάρουν μέρος οι γνωστοί 50 άνθρωποι και ….καθαρίσαμε! Η ουσία παραμένει ότι για μια ακόμα φορά χάσαμε!
Κύριοι η Λέσβος σας ….ευχαριστεί για τον πρόωρο πρωτοχρονιάτικο μποναμά σας…
ΕΡΜΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!