Οικονομία

04/07/2015 - 09:52

"Φωτιές" στον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης - "Αδειάζουν" την ανακοίνωση του Προέδρου

Η

ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης που πριν μερικές μέρες ήμερες έπαιρνε εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ του "ΝΑΙ" προκάλεσε την αντίδραση καταστηματαρχών της Μυτιλήνης και με σκληρή ανακοίνωση "αδειάζουν" τον Πρόεδρό και του το Δ.Σ.

Η ανακοίνωση:

 

 

Δείτε το κείμενο της ανακοίνωσης και τις υπογραφές:

 

 

up date Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παπαρίσβας απαντά: 

Κύριοι, Μόλις διαβάσαμε την δημοσίευση με τις υπογραφές των εμπόρων-κταστηματαρχών.Απο μιά πρώτη ματιά διαπιστώνουμε ότι πολλές απο τις υπογραφές αυτές ανήκουν σε επαγγελματίες που ή δεν ασκούν εμπορία ή δεν είναι μέλη του εμπορικού συλλόγου ή ακόμα δεν έχουν καμία σχέση με το εμπόριο.
Για παράδειγμα, υπάρχουν μέσα σύζυγοι καταστηματαρχών, ψητοπώλες , κυλικιάρχες, κουρείς , λογιστές, τυπογράφοι , αρτοποιοί κλπ. Όσο αφορά το θέμα του ΦΠΑ που επικαλούνται πολύ σωστά , σας γνωρίζουμε ότι αυτή την στιγμή το πρόγραμμα που εφάρμοζε η Ελλάδα έληξε στις 30-6-15 οπότε η διαπραγματευση έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσει απο την αρχή αφού δεν υπάρχει υφιστάμενο πρόγραμμα. Ψηφίζουμε λοιπόν για ανύπαρκτο πρόγραμμα και εξακολουθούμε να αγωνιζώμαστε για το θέμα του ΦΠΑ. Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος προτείνουμε στους εμπόρους να ψηφίσουν με νηφαλιότητα και με στόχο την Ευρωπαική προεία της χώρας. Αν κάποιοι διαφωνούν είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα,απολύτα σεβαστό. Το Συμβούλιο όμως είναι υποχρεωμένο να εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας των εμπόρων-μελών. Η ανακοίνωση αυτή είχε την συντριπτική υποστήριξη του Συμβουλίου και συμπλέει με τις ανακοινώσεις των περισσοτέρων εμπορικών συλλόγων της Ελλάδας καθώς και όλων των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων. Παρακαλούμε θερμά για την άμεση τοποθέτηση του παρόντος μηνύματος σε αντίστοιχη θέση με την δημοσίευσή σας για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή της καλλιέργειας διχαστικού κλίματος σε μιά τόσο δύσκολη στιγμή για όλους μας .
 
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Παπαρίσβας

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Anakoinwsi katastimatarxwn.pdf 416.25 KB

Μοιράσου το άρθρο!