Οικονομία

04/12/2014 - 08:20

Γελάει το παρδαλό κατσίκι αλλά όχι εμείς... Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

yle="text-align: justify;">Καλά είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σαν χώρα με επιχειρήματα στην τρόικα του τύπου «θα φτιάξουμε ένα λαχείο»!!  Δεν τους πάω τους τροικανούς αλλά με τέτοια επιχειρήματα στο τέλος θ΄ αρχίσω να τους καταλαβαίνω! Θα «γελάει και το παρδαλό κατσίκι» με τέτοιου είδους επιχειρήματα. Σε μια περίοδο μάλιστα που θα έπρεπε με σοβαρότητα και στοιχεία να αποδείξουμε όχι μόνο στους τροικανούς, αλλά και σ΄ αυτούς που εκφράζουν τις λεγόμενες αγορές, ότι είμαστε ικανοί ν΄ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τους. Κι εμείς απαντάμε με επιχειρήματα τύπου "Θα βάλουμε λαχείο!!!" 
Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά με τέτοιες «καλπιές» δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε κράτος, θάμαστε μονίμως χρεωμένοι και βέβαια μονίμως εξαρτημένοι. Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά οι συνεχόμενες γκάφες δεν την βοηθούν ν΄ αλλάξει το κλίμα. Το θέμα με τον ΕΝΦΙΑ «τσάτισε» πιο πολύ τους δικούς της οπαδούς. Και δεν την πλήρωσε κανείς από την κυβέρνηση. Οι μεγαλόστομες δηλώσεις του Γιακουμάτου περί μείωσης των τιμών, ξεχάστηκαν. Οι δηλώσεις Ντινόπουλου ότι συμφωνεί με την Δούρου και όχι με τον συνάδεελφο του υπουργό, πέρασαν στο «ντούκου». Το θέμα με τις 100 δόσεις για ρύθμιση χρεών, το οποίο δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα το πάρει πίσω μετά από τις πιέσεις των τροικανών.  
Κι εδώ βέβαια τίθεται ένα άλλο θέμα. Αφού έχει, καλώς ή κακώς, συμφωνήσει με την τρόικα για συζήτηση οικονομικών θεμάτων μαζί της προτού αυτά πάνε στη Βουλή, η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδια εν αγνοία της. Με αποτέλεσμα να «ζοχαδιάζονται» οι τροικανοί αλλά και στο τέλος να υποκύπτει η κυβέρνηση. Εάν θέλει η κυβέρνηση να κάνει τον «τσαμπουκά», να τον κάνει. Μπορεί να τις βγει και σε καλό. Αλλά από τη στιγμή που παλινδρομείς, όχι μόνο δεν σ΄ εμπιστεύεται η τρόικα, αλλά δημιουργείται σύγχυση και εκνευρισμός στο εκλογικό σώμα!  
 ΣΗΜ: Το ότι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συζήτησε και ενημερώθηκε από  βουλευτές της Ν.Δ. στα Βλάχικα της Βάρης  με πληθώρα κρέατος γουρουνόπολων, θα πρέπει μάλλον να εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα των ημερών….
 
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!