Οικονομία

01/03/2017 - 07:00

H ελπίδα (τουριστική) ήρθε από τη Σμύρνη

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου φιλοξένησαν το τριήμερο 25 – 28 Φεβρουαρίου 2017, 21 Τούρκους Τουριστικούς Πράκτορες από την TURSAB Σμύρνης, με στόχο την προβολή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νησί στο πλαίσιο των Αποκριών.

Μετά από σειρά συναντήσεων και επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης τον Δεκέμβριο του 2016, οι Διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, διοργάνωσαν Fam Trip με στοχευμένη προβολή και συμμετοχή στις δράσεις και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται στο νησί τις Απόκριες.

Το νησί επισκέφτηκαν 21 Τούρκοι Τουριστικοί Πράκτορες από την TURSAB Σμύρνης οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα έθιμα και τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο νησί την περίοδο των Αποκριών ενώ συμμετείχαν ενεργά και σε πολλά από αυτά, όπως τη μεταμφίεση την Κυριακή των Αποκριών, το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα κ.α..

Στην αποστολή υπήρχαν και τουριστικά γραφεία όπου επισκέπτονταν για πρώτη φορά το νησί, με αποτέλεσμα γνωρίζοντάς το σε αυτήν την επίσκεψη, να το εντάξουν στα προγράμματα τους και σαν θερινό προορισμό. Η ποικιλία των  καρναβαλικών εκδηλώσεων και η έντονη νυχτερινή ζωή των ημερών, τους ενθουσίασε, μιας και η διασκέδαση για αυτούς παίζει σημαντικό ρόλο στις διακοπές τους.

Σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι η TURSAB Σμύρνης θεωρεί απαραίτητο την αναθέρμανση του τουριστικού πακέτου Σμύρνης – Μυτιλήνης με διάφορες κοινές και μεμονωμένες ενέργειες, ώστε η Λέσβος να ξανά μπει στις πρώτες επιλογές των Τούρκων πελατών τους. Κάτι που είναι εφικτό διότι εντοπίστηκαν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Επίσης συζητήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με την Μυτιλήνη, όπου αναμένουμε τις εξελίξεις από τον Δήμο Σμύρνης.   

Το Επιμελητήριο Λέσβου και η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, θέλουν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Λέσβου και προσωπικά τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, τα ξενοδοχεία Blue Sea, Lesvion, Pyrgos Μυτιλήνης, Aklidi, Loriet, Ikies, και Elysion για την άμεση προθυμία που έδειξαν να φιλοξενήσουν τους Τούρκους Τουριστικούς Πράκτορες. Τα ταξιδιωτικά γραφεία Lesvos Tours, Picolo Travel, Olive Groove και Igfa Car Rental, για την μεταφορά της αποστολής. Την Τοπική Κοινότητα Παναγιούδας και τον Πρόεδρο της κ. Ευάγγελο Βιόλατζη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτόπου «Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ», τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, τον Σύλλογο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, και τον Πρόεδρο του κ. Φωκίωνα Θεοδώρου. Καθώς επίσης και όλες τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην φιλοξενία των Τούρκων Πρακτόρων, τις ταβέρνες Ευκάλυπτος, Κωστάρας, και Ρεμπέτης, τα café bar HOME, Be Happy και Πανελλήνιον, το catering Elaitis, τις ποτοποιίες Ισιδώρου Αρβανίτη, Γιαννατσή, Σπέντζα, καθώς και το κατάστημα Jumbo Μολυβιάτης.

Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι σε τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των τοπικών φορέων και των επιχειρήσεων, η οικονομική επιβάρυνση ελαχιστοποιείται ανά φορέα και επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα, τα οφέλη των οποίων έχουν θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας του νησιού.

Παρόμοιες δράσεις και ενέργειες προβολής θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!