Οικονομία

24/03/2016 - 11:40

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην έκθεση «Food Expo»

Σ

τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαρτίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με συνολικό χώρο 117 τ.μ. ανεπτυγμένο σε δύο περίπτερα, ένα στον τομέα των τροφίμων και ένα στον τομέα του κρασιού, όπου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν 22 επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου.

 

Η μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης, με πάνω από 1.000 ξένους επισκέπτες και χιλιάδες Έλληνες επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου τροφίμων  και ποτών, του ξενοδοχειακού κλάδου και της εστίασης, έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις  της Περιφέρειας  να προωθήσουν τα μοναδικά προϊόντα τους.

Ο γαστρονομικός χαρακτήρας  της έκθεσης ενισχύθηκε από το τριήμερο  φεστιβάλ  Mediterranean Food Experience, στο πλαίσιο του οποίου το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας με πολυμελές σχήμα  παρουσίασε τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου και οι γευστικές δημιουργίες απέσπασαν θετικά σχόλια από την ομάδα γευσιγνωσίας.

Την Έκθεση επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  κα. Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη, επισκέφθηκε τα stands των εκθετών από το Βόρειο Αιγαίο,  συνεχάρη τους επιχειρηματίες για τη σημαντική παρουσία του καθενός και για τη μεγάλη τους συμβολή στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των εξαίρετων παραδοσιακών προϊόντων των νησιών και τους διαβεβαίωσε πως οι ενέργειες της Περιφέρειας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια εξωστρέφειας θα αποδώσει σύντομα καρπούς προς όφελος της δοκιμαζόμενης οικονομίας των νησιών, καθώς δημιουργεί ευρύτερες συνέργειες με τους άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός.

Χορηγός της συμμετοχής ήταν η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Hellenic Seaways», η οποία για μια ακόμα φορά προσέφερε έκπτωση στις μεταφορές των εκθετών.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!