Οικονομία

25/09/2015 - 13:59

«Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον τομέα τροφίμων και ποτών – Καλές πρακτικές στο νησί της Λέσβου»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΑΙΟΛΚΙΑ» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:

«Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον τομέα τροφίμων και ποτών – Καλές πρακτικές στο νησί της Λέσβου»,

την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου της Λέσβου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα».

Βασικό αντικείμενο της ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση του κοινού για τις επιχειρηματικές δυνατότητες και τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα των τροφίμων και ποτών, καθώς και η ανάδειξη καλών πρακτικών που έχει να επιδείξει η τοπική επιχειρηματικότητα στο νησί της Λέσβου. Ειδικότερα, θα παρουσιασθούν στο κοινό καινοτόμες καλές πρακτικές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Λέσβου με αντικείμενο την παραγωγή τοπικού λικέρ, την καλλιέργεια μανιταριών και την παραγωγή αλόης.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση των δράσεων της σύμπραξης ΑΙΟΛΚΙΑ με εστίαση στη συμβολή της καινοτομίας στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, τόσο σε εξειδικευμένους τομείς στη Λέσβο, όσο και στις νησιωτικές περιοχές γενικότερα.

Η ημερίδα σκοπό έχει, αφενός την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης, αφετέρου τη δημιουργία ερεθισμάτων για τη δραστηριοποίηση νέων, αλλά και λοιπών ενδιαφερομένων σχετικά με νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό.

Μοιράσου το άρθρο!