Οικονομία

29/07/2015 - 11:55

Με καπέλο οι τιμές στα καύσιμα - Κερδοσκοπία και στη Λέσβο

Ε

ρευνα του «Εθνους» αποκαλύπτει άγρια κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων. Παρά τη «βουτιά» κατά 20% του αργού πετρελαίου μέσα σε έναν μήνα, οι μειώσεις δεν έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων. Οι Ελληνες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα την αμόλυβδη βενζίνη σε όλη τη χώρα. Θύματα όμως μεγαλύτερης κερδοσκοπίας πέφτουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές των νησιών και των άλλων τουριστικών περιοχών, καθώς οι τιμές ξεπερνούν ακόμη και τα 1,70 ευρώ το λίτρο.

Ούτε καν ένα λεπτό του ευρώ δεν υποχώρησαν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, παρά την εδώ κι έναν μήνα μεγάλη βουτιά... του αργού πετρελαίου. Επεσε κατά 21% και για την ακρίβεια από τα 60,5 στα 47,5 δολάρια το βαρέλι. Eρευνα του «Εθνους», βασισμένη στα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, αποκαλύπτει ότι οι μειώσεις του αργού όχι μόνο δεν φτάνουν στην κατανάλωση, αλλά αντίθετα διαπιστώνονται και αυξήσεις.

Τον τελευταίο μήνα αντί να πέσουν οι τιμές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, με τις τιμές της αμόλυβδης να φθάνουν στη Ζάκυνθο από το 1,601 στο 1,618, στις Κυκλάδες από το 1,698 στο 1,708, στη Λέσβο από το 1,609 στο 1,611.

Μοιράσου το άρθρο!