Οικονομία

08/07/2015 - 22:07

Μέχρι τη Δευτέρα κλειστές οι τράπεζες - Παραμένει στα 60 ευρώ το όριο ανάληψης

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανάληψη 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό θα αποκτήσουν από αύριο οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Αναλυτικά:

Στο ΦΕΚ αναμένεται να δημοσιευτεί η απόφαση που παρατείνει την αργία των τραπεζών​ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 13/06/2015.

Παράλληλα, θα δίδεται η δυνατότητα σε συνταξιούχους και άνεργους να προχωρήσουν στην ανάληψη 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δηλαδή, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα μπορέσουν να πάρουν για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησαν τα capital controls το ποσό των 120 ευρώ. Παράλληλα το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε αμετάβλητο το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Η Φρανκφούρτη αναμένεται να επανεξετάσει το ύψος του ELA τη Δευτέρα, οπότε και θα έχει εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα στον ESM και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές.

 

φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!