Οικονομία

09/11/2014 - 08:19

Το μικροσκόπιο δεν δουλεύει καλά...

To  θέμα καταντάει  πια γελοίο. Διαβάζω για χιλιοστή φορά στα αθηναϊκά sites (εφημερίδες τις έχω κόψει, διαβάζω μόνο τις Κυριακάτικες…..προσφορές!): «Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ δεκάδες μεγαλοκαταθέτες, Εισαγγελέας ερευνά καταθέσεις 300.000 ευρώ και άνω…» (in.gr.) «Στο… μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν όλες οι καταθέσεις φυσικών προσώπων» (newsbomb).
 
Ειδήσεις που δημοσιεύονται, εκφωνούνται στην τηλεόραση, σχολιάζονται από τους Πρετεντέρηδες δίνοντας τροφή σε καφενεία και πλατείες. Τώρα τι είδους μικροσκόπια είναι αυτά που δεν μπορούν να εντοπίσουν σε πέντε ολόκληρα κρίσης τους φοροδιαφεύγοντες μεγαλοκαταθέτες, τι να σας πω; Και που μπορούν να εντοπίσουν φουκαράδες που χρωστούν και τους τα παίρνουν από  μικροκαταθέσεις που έχουν, όσοι έχουν στις Τράπεζες; Και εάν δεν έχουν τους στέλνουν κι ένα «μπουγιουρντί» για να τους πάρουν το σπίτι.
 
Δε λέω καλά κάνουν και σ΄ αυτούς αλλά, τι αίσθημα δικαίου είναι αυτό όταν…..εκκαθαρίζεται η ελληνική κοινωνία με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Τι νόημα έχουν οι κυβερνητικές δηλώσεις περί θυσιών όταν αυτές στρέφονται μόνο προς μια κατεύθυνση. Και τι κράτος δικαίου είναι αυτό που όταν εντοπιστεί μια υπόθεση οι διαδικασίες που ακόμα διέπουν το ελληνικό δίκαιο, την κάνουν να τελεσιδικίση (εάν βέβαια τελεσιδικίση)  μετά από χρόνια; Και αυτό που αγανακτεί η ελληνική κοινωνία δεν είναι η φτωχοποίηση της. Ξεσαλώσαμε, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε.
 
Η αγανάκτηση φουντώνει διότι βλέπει ότι τα ίδια τα λαμόγια και οι ίδιες γνωστές ομάδες ανθρώπων, συνεχίζουν το ξεσάλωμα με το κράτος να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν….
Και αντιλαμβάνεται ότι οι ίδιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό……

Μοιράσου το άρθρο!