Οικονομία

24/12/2014 - 07:10

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ign="center">«Επιχειρώ για το Αιγαίο»

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου AEGEAN Startups

 

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει την Προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε 4 θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου:

 

1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση

2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές

3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον

4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνία

 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες προς διάκριση και βράβευση για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους μέχρι 35 ετών εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως θα αναδειχθούν από τα στάδια του διαγωνισμού θα βραβευτούν, θα λάβουν δημοσιότητα και περαιτέρω υποστήριξη για την υλοποίησή τους, σε συνεργασία με υποστηρικτικές δομές εντός κι εκτός του Πανεπιστημίου.

 

Στόχος του διαγωνισμού είναι μέσα στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον της συνεχιζόμενης κρίσης και έλλειψης προοπτικών για τους νέους να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας και να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες με ενδιαφέρον στο επιχειρείν. Ο υψηλός δείκτης ανεργίας στους νέους και στις νέες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, ωθεί το Πανεπιστήμιο να αναζητεί νέους τρόπους επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω του Διαγωνισμού, οι οποίοι θα μπορούν να αναδείξουν και το ιδιαίτερο προφίλ του Αιγαίου.

 

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη νέα γενιά, και λειτουργώντας ως μέντορες-σύμβουλοι, θα δώσουν πρακτικές συμβουλές στους συμμετέχοντες στο νέο τους επιχειρηματικό ξεκίνημα.

 

 

 

 

Οι προτάσεις που θα διακριθούν θα λάβουν υποστήριξη από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών δομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κοιτίδες επιχειρηματικότητας) σε Λέσβο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο.  Εξωτερικές θερμοκοιτίδες θα υποστηρίξουν τις διακριθείσες ομάδες στις ανάλογες δομές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Hellas. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Twente στην Ολλανδία και με το MIT Venture Lab στις ΗΠΑ, για την πρόσκτηση επιπλέον τεχνογνωσίας στην προώθηση επιχειρηματικών ιδεών στον διεθνή χώρο.

 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups πραγματοποιείται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr

 

Για διευκρινήσεις ή περαιτέρω επικοινωνία καλέστε το Γραφείο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο τηλέφωνο 22710-35083, στο email: chios.mke@aegean.gr. (υπεύθυνη κα. Ρούλα Αμπαζή)

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Αναπλ. Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια 

Αναπλ.. Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων

και Διασφάλισης Ποιότητας

Ιδρυματικά Υπεύθυνη Δ.Α.ΣΤΑ.

 

 

                                        

Το έργο «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους

 

Μοιράσου το άρθρο!