Οικονομία

15/03/2016 - 14:42

«Παρών» του ΕΟΑΕΝ στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό FORUM στη Σμύρνη

Σ

την επιχειρηματική αποστολή και στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό FORUM που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο  του 4ου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας και την επίσκεψη του  Έλληνα Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη, στις 8 Μαρτίου 2016 συμμετείχε ο ΕΟΑΕΝ  με τον πρόεδρο του κ. Θρασύβουλο Καλογρίδη.

 Εξήντα Έλληνες και 240 Τούρκοι επιχειρηματίες παρακολούθησαν το FORUM και πραγματοποίησαν Β2Β επαφές μεταξύ τους. Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν καλές και καρποφόρες  στη σύναψη  επιχειρηματικών συμφωνιών και γενικότερα στην

ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων.

Στο τέλος του FORUM μίλησαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδος Τσίπρας  Αλέξης και Τουρκίας  Αχμέτ Νταβούτογλου που   επεσήμαναν την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών των δύο χωρών και την ανάπτυξη των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Διαπίστωσαν ότι οι σχέσεις  οδεύουν προς το καλύτερο, ευχήθηκαν οι επιχειρηματικές συνεργασίες να προχωρήσουν με περαιτέρω αύξηση του όγκου των συνολικών συναλλαγών έτσι ώστε να ξεπεράσουν τα 5 δις ευρώ και ταυτόχρονα οι επενδύσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών να ξεπεράσουν τα 12 δις ευρώ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας παρατέθηκε δείπνο εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης σε όλη την ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έλληνα Πρωθυπουργό .
Άξια αναφοράς η εξαιρετική οργάνωση και των συναντήσεων Β2Β από  το ENTERPRISE GREECE INVEST& TRADE το Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο  αλλά και η φιλοξενία από το
Επιμελητήριο Σμύρνης. .
Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. σε συνέχεια των ανωτέρω στο επόμενο διάστημα  συνδιοργανώνει την 1η ελληνοτουρκική εμπορική και τουριστική έκθεση expo Aegean KARSIYAKA στη Σμύρνη  της Τουρκίας, στις15-17Απριλίου2016.

Μοιράσου το άρθρο!