Οικονομία

25/11/2014 - 17:17

Πωλείται ιδιωτικό νησί στα Πάμφιλα Λέσβου - Τιμή εκκίνησης 800.000 ευρώ

Μ

ία νησίδα 65 στρεμμάτων σε απόσταση... βουτιάς από την ακτή της Λέσβου και απέναντι από τα τουρκικά παράλια βγαίνει στο σφυρί από γερμανικό μεσιτικό γραφείο.
Η σχετική αγγελία χαρακτηρίζει το προς πώληση νησί την «μικρή Λέσβο» του ανατολικού Αιγαίου.

«Ενα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες.

Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων. Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή», αναφέρει η σχετική καταχώρηση.

Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή... 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις... δυάρι στο Λονδίνο!

Μοιράσου το άρθρο!