Οικονομία

28/01/2015 - 16:20

Σημαντικές επαφές Β. Μυρσινιά στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015

yle="text-align: justify;">Πολύ σημαντικές επαφές πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς και το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κα Μυρτώ Τατά στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια τουριστικής έκθεσης ΕΜΙΤΤ 2015, όπου βρέθηκαν με αφορμή τη συμμετοχή των νησιών του Βορείου Αιγαίου με κοινό περίπτερο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κατρακάζου και στελεχών της Περιφέρειας Β.Αιγαίου. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της περυσινής αντίστοιχης συνάντησης και της τακτικής έκτοτε συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Προσωπικού του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης προγραμμάτιζε πέρυσι τουριστικές επισκέψεις στη Μυτιλήνη και για αυτό το λόγο το Επιμελητήριο Λέσβου τους έφερε σε επαφή με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ως επιστέγασμα της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των 2 Επιμελητηρίων επισφραγίστηκε η συμφωνία να γίνεται τακτική διανομή από το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας του προς τα 340.000 μέλη του – επιχειρήσεις, των νέων, των δραστηριοτήτων και του προωθητικού υλικού του Επιμελητηρίου Λέσβου, αρχής γενομένης από την τουριστική παρουσίαση των νησιών της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προβολής από το οποίο μπορεί να ωφεληθεί όχι μόνο η Λέσβος και η Λήμνος, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι οικονομίες και των άλλων νησιών που υπάγονται στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το Επιμελητήριο Λέσβου προσβλέπει στη στενή συνεργασία και συντονισμό των Φορέων των νησιών μας (Δήμος Μυτιλήνης, Δήμος Λήμνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Εκκλησία) και η πρώτη αυτή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κατρακάζο πρέπει να έχει συνέχεια και να ενταθεί.

 

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιάς και η κα Τατά εξασφάλισαν την υποστήριξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κων/πολης στο σχέδιο του για την προώθηση του Εκπαιδευτικού Τουρισμού στην Λέσβο από τη Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα από τους Τούρκους συναδέλφους εκφράστηκε ανοιχτά η διάθεση στενής συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Πανεπιστημίου Κων/πολης (İstanbul Ticaret Üniversitesi) που ανήκει στο Επιμελητήριο Κων/πολης, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το επόμενο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Λέσβου θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία με τις νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να δρομολογηθούν κοινές δράσεις με το Πανεπιστήμιο, τόσο σε ότι αφορά συνεργασίες με τη Τουρκία, αλλά και με τη Ρωσία για την οποία έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

 

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τον Επιχειρηματικό κόσμο της Κωνσταντινούπολης και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ο κ. Μυρσινιάς και η κα Τατά έθεσαν το θέμα των προβλημάτων στην εισαγωγή βασικών προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου (ούζο, τυροκομικά, ελαιόλαδο κ.λ.π.) στην τουρκική αγορά. Υπήρξε σαφής δέσμευση των φίλων Τούρκων ότι θα σταθούν δίπλα μας στη προσπάθεια να αρθούν τα προβλήματα και οι περιορισμοί αυτοί.

 

Έγιναν επίσης συναντήσεις με τις στελέχη τουρκικών ναυτιλιακών εταιριών ώστε να προωθηθούν επιπλέον συνδέσεις μεταξύ της Λέσβου και της Λήμνου με τουρκικά λιμάνια. Οι επαφές αυτές είναι συνεχείς και το Επιμελητήριο Λέσβου θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή τη κατεύθυνση εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

 

Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον επαφές με τα στελέχη τουρκικής αεροπορικής εταιρίας, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Μυτιλήνη. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με επιμονή και συνέπεια, ώστε ο στόχος αυτός που θα δώσει άλλες προοπτικές στη Λέσβο να γίνει επιτέλους πραγματικότητα, παρά τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες.  

 

Μοιράσου το άρθρο!