Οικονομία

18/10/2016 - 19:31

Συμβουλές από την Ένωση καταναλωτών Λέσβου για οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης

yle="text-align: justify;">Η τιμή που διαμορφώνεται φέτος στην αρχή της σεζόν στο πετρέλαιο θέρμανσης καθόλου δεν μας ικανοποιεί .Η βαριά φορολογία είναι δυσβάστακτο κόστος για τα νοικοκυριά. 

Αλλά εκτός από την τιμή ας δούμε εμείς τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε όπως και κάθε χρόνο και με πολύ προσοχή γιατί  το κέρδος είναι υπολογίσιμο
Κατ' αρχάς έρευνα αγοράς. Κάθε φορά που αγοράζουμε πετρέλαιο ας κάνουμε ένα, δυο τηλέφωνα, και μην επαναπαυόμαστε στην συνήθεια. 
Προχωράμε σε Προσεκτική παραλαβή πετρελαίου όσον αφορά την ποσότητα  αλλά και την  ποιότητα του πετρελαίου που παραλαμβάνουμε στο βαθμό που μπορούμε. Αυτό απαιτεί προσμέτρηση της δεξαμενής μας. Και καταγγέλλουμε  κάθε πρόβλημα που θα μας παρουσιαστεί. 
Κάνουμε καλή συντήρηση του καυστήρα , εξαερισμό των σωμάτων, από εξειδικευμένο τεχνίτη.
Μεγάλη οικονομία μπορούμε να κάνουμε αν ελέγξουμε και διορθώσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα μας και βάλουμε σωστά αεροστόπ ειδικά στις παλιές οικοδομές Με  ερμητικά κλεισμένα ανοίγματα μπορεί να κάνουμε οικονομία μέχρι και 20%.
Σύντομος και ελεγχόμενος αερισμός του σπιτιού και για πόρτες που ανοιγοκλείνουν συνέχεια (Καταστήματα) αυτοματισμό στο κλείσιμο της πόρτας.
Έλεγχο θερμοκρασίας του σπιτιού ώστε να είναι περί τους 20-21 ή και ακόμη λιγότερο. Είναι οικονομικό αλλά και ποιο υγιεινό το βράδυ όταν κοιμόμαστε 3-4  βαθμούς  χαμηλότερα.
 
Επί τι ευκαιρία θα θέλαμε να πούμε και το εξής.  
 Ο έλεγχός της ποιότητας των καυσίμων είναι μια μεγάλη υπόθεση, και  με τις υπάρχουσες δυνατότητες των μηχανισμών ελέγχου θεωρούμε ότι είναι ανεπαρκής. Μετά δε και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούσαν την αξιοπιστία των αντλιών βενζίνης στα πρατήρια και την ανησυχία που προκάλεσαν στους καταναλωτές κρίνουμε σκόπιμο να ζητήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προχωρήσουν σε επισταμένους ελέγχους τόσο για την αρτιότητα και αξιοπιστία των αντλιών όσο και για την καταλληλότητα των δεξαμενών καύσιμων στα πρατήρια άλλα και στους διανομείς πετρελαίου θέρμανσης. 
Εμείς ως Ένωση καταναλωτών Λέσβου έχουμε και ένα χρόνιο αίτημά  που θα προσφέρει πολλαπλώς στους καταναλωτές . Ζητάμε να εφοδιαστεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ένα στελεχωμένο van  που θα προβαίνει σε συστηματικούς ελέγχους ποιότητας καυσίμων .Αυτό το αίτημα μας παρόλο που  το έχουμε διατυπώσει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν κανέναν αποτέλεσμα δεν είχαμε. 
 
Μυτιλήνη Οκτώβριος 2016
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

Μοιράσου το άρθρο!