Οικονομία

06/08/2014 - 18:03

Συνάντηση Επιμελητηρίου με το Ν. Ζωίδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

style="text-align: justify;"> 
Το Επιμελητήριο Λέσβου ενημερώνει τα μέλη του, ότι μετά από αίτημα της Διοίκησής του, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 στις 11 π.μ. συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωίδη.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ.Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Β΄  Αντιπρόεδρος κ.Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Τατάκης και ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ.Νίκος Αθανάσης, ενώ ο Πρόεδρος κ.Θρασύβουλος Καλογρίδης απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η συνάντηση επιδιώχθηκε μετά τη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για πρόθεση διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας Λέσβου και Λήμνου με Θεσσαλονίκη στην οποία το Επιμελητήριο Λέσβου είχε αντιδράσει άμεσα με έγγραφο έντονης διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό.  Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας για τις προθέσεις διακοπής των ακτοπλοϊκών συνδέσεών μας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας πως για μια ακόμη φορά υπήρξε η πρόσφατη καθυστέρηση του πλοίου European Express, στην Θεσσαλονίκη, με τις γνωστές πλέον ταλαιπωρίες και τις δυσμενείς επιπτώσεις σε επιβάτες, εμπορεύματα και φυσικά τουρισμό.
Πάγια απαίτηση των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, ήταν η παραμονή της άγονης γραμμής που συνδέει τα νησιά Λέσβο και Λήμνο με Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.  Ο κ.Ζωίδης θεώρησε δίκαια τα αιτήματα, όντας και ο ίδιος νησιώτης και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Υπουργό.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου έθεσε και τα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκύψουν στην περιοχή του Εμπορικού Λιμένα Μυτιλήνης, εάν ιδιωτικοποιηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αναφέρθηκε στα διαβήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Μοιράσου το άρθρο!