Οικονομία

01/06/2015 - 17:06

Τα "χαμένα" έργα του ΕΣΠΑ στη Λέσβο και η ανάγκη αναβάθμισης του ίντερνετ - Παρέμβαση από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Με δύο επιστολές η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου παρεμβαίνει στα "χαμένα" έργα του ΕΣΠΑ στη Λέσβο και προσπαθεί να  αφυπνίσει Περιφέρεια και Δήμο ώστε ότι χάθηκε να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Επίσης η Ένωση Ξενοδόχων σε άλλη επιστολή τονίζει την ανάγκη της ποιοτικής αναβάθμισης του ιντερνετ στη Λέσβο.
 
Αναλυτικά οι δύο επιστολές: 
 
 
ΠΡΟΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ
            ΔΙΚΤΥΩΝ Κο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ
 
 
ΘΕΜΑ: Προαπαιτούμενη υποδομή, δεσπόζουσας σημασίας για τον Τουρισμό και τις επιχειρήσεις του Ευαίσθητου προορισμού μας, η κατεπείγουσα αποκατάσταση ποιοτικής αναβάθμισης του INTERNET.
 
Κύριε Υπουργέ,
               Επανερχόμαστε, επαναδιαβιβάζοντάς σας τα παραπάνω σχετικά, για το υπ’ όψη ζήτημα, αιτία παραπόνων, προστριβών και αντεγκλήσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών τους, οι οποίοι αδιαπραγμάτευτα απαιτούν την πλήρη / ταχύτατη πρόσβαση στο INTERNET – που σήμερα «πάσχει», νοσεί σοβαρά – προκαλώντας απώλεια (δυσαρεστημένων) πελατών – κυρίως των REPEATERS  (επαναλαμβανόμενων) και τη γκρίνια των Μελών της ΄Ενωσής μας, ψάχνοντας για ευθύνες και υπευθύνους……..
Κύριε Υπουργέ,
             Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση για να επισπευσθούν κι ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης του υπό εκτέλεση έργου NGA, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν (και λόγω της Τουριστικής Περιόδου, που ήδη ξεκίνησε), να καλυφθούν επιτέλους το υπόλοιπο της Μυτιλήνης με την ευρύτερη  περιοχή της αλλά και το σύνολο των τουριστικών μας προορισμών, έμπρακτα ενισχύοντας την Βιωσιμότητα, Ανταγωνιστικότητα κι Αναγνωρισιμότητά τους, με ικανοποιημένους τους επισκέπτες!
             Προσβλέποντας στη συναντίληψη / κατανόησή σας και στην ενημέρωση της ΄Ενωσής μας, ευχαριστούμε……
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
ΠΡΟΣ: 1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
             2. ΠΕΡΙΦ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΕΡΙΦ/ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
             3. ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
             4. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
 
ΘΕΜΑ: «΄Ενταξη στο νέο ΕΣΠΑ, λιμναζόντων έργων Γενικών και Ειδικών Υποδομών, απαραίτητων για την Ανάπτυξη κι όχι μόνο του ΕΥαίσθητου ΠΡΟορισμού (ΕΥ.ΠΡΟ.) μας.
 
 
Κύριοι Βουλευτές,
               Αυτονόητη η συστράτευση όλων μας, για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (και σ’ άλλα Προγράμματα) όλων των έργων (όπως π.χ. του Βιολογικού, Ποδηλατόδρομων, Ανάπλασης παραλιών Νότιας Μυτιλήνης, INTERNET / επέκτασης του NGA, λιμενικών / αερολιμενικών υποδομών υποδοχής μεγάλων πλοίων / σκαφών – προβλήτας προσέγγισης /πρόσδεσης Κρουαζιερόπλοιων – υδατοδρόμιων, οδικών έργων, Πύλης εισόδου Πλωμαρίου, Λιμένος Σιγρίου κλπ, κλπ), που χρόνια τώρα μένουν «εκτός νυμφώνος», σε βάρος της Αναγνωρισιμότητας / Ανταγωνιστικότητας του τόπου και των επιχειρήσεών του (παρά τις Πολιτικές Στήριξης της Νησιωτικότητας και Ρήτρας Νησιωτικότητας κ.ά.), με διερεύνηση σε  βάθος των συνθηκών αιτίων και παραγόντων, που συνέβαλαν στη μη υλοποίησή τους και κατά πόσο ήταν νόμιμες ή όχι οι όποιες τότε, «άστοχες» τουλάχιστον, πρωτοβουλίες / αποφάσεις ή χειρισμοί ματαίωσής τους -  παραπέμποντάς τα δυστυχώς στις ……..καλένδες – κινδυνεύοντας μεσούσης κι επιτεινόμενης της ύφεσης να μην εκτελεστούν ποτέ - στερώντας τον ΕΥ.ΠΡΟ. μας από υποδομές ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή του.
               Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων, η απεμπόληση των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων και μεγάλων ευκαιριών, οδηγώντας τους μεν ντόπιους σ’ αναγκαστική φυγή, τους δε εν δυνάμει επισκέπτες μας και επίδοξους επενδυτές, στις Ανταγωνίστριές μας Χώρες – Προορισμούς, που πάντα εποφθαλμιούσαν και σήμερα περισσότερο από ποτέ (και λόγω του αδυσώπητου διεθνούς ανταγωνισμού) εποφθαλμιούν την εξωστρεφή, εξαγωγική, Εντάσεως Εργασίας, Μεγάλη Τουριστική μας Βιομηχανία, υπενθυμίζοντας τη γνωστή ρήση «Των οικιών ημών εμπιπραμένων,  ημείς άδωμεν»!!
              Επίσης υποχρέωσή μας είναι η άμεση αντιμετώπιση της προβληματικής Ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης, κυρίως με τη Βόρειο Ελλάδα, των υψηλού κόστους αεροπορικών ναύλων (ίσως και λόγω των υψηλών επιβαρύνσεών τους ;;), της «φτωχής» Προβολής / Ανάδειξης του νησιού μας, των ανεπαρκών υποδομών ύδρευσης / αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνίας (σταθερής και κινητής), οδικής πρόσβασης, υποστήριξης των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, του προβληματικού INETRNET κι άλλων ων ουκ έστιν αριθμός, που μαζί με τις πρακτικές Κακοδιοίκησης / Εθνοκτόνου Γραφειοκρατίας, Κακοδικίας, ΄Ελλειψης ρευστότητας / υψηλών επιτοκίων  και τη «στρεβλή» λειτουργία της Αγοράς – με τους κακοπληρωτές  και τις εναρμονισμένες πρακτικές να λυμαίνονται τα πάντα και τους πάντες, καθιστώντας νοικοκυριά κι επιχειρήσεις  ασυνεπείς στις προς τρίτους υποχρεώσεις τους – αποδομούν αργά αλλά σταθερά τον Κοινωνικοοικονομικό μας Ιστό, υπέρ των Ανταγωνιστριών μας Χωρών / Προορισμών.
               Οφείλουμε έστω και καθυστερημένα να επιληφθούμε των παραπάνω,  όχι (τόσο) για απόδοση / επιμερισμό ευθυνών, αλλά κυρίως για τον εντοπισμό των γενεσιουργών αιτίων, που αναπαράγουν κι ανακυκλώνουν χρόνιες παθογένειες  (π.χ. στη Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Αγορά, Τράπεζες), προκειμένου ν’ αποκλεισθούν στο μέλλον «ανάλογες κακές πρακτικές» κόντρα στην Ανάπτυξη, Απασχόληση, Ποιότητα Ζωής και Κοινωνική Συνοχή.
              Προσβλέποντας σ’ άμεσες συντονισμένες, συλλογικές (όχι αποσπασματικές / μεμονωμένες) αποτελεσματικές ενέργειες / συνέργειές μας, βάζοντας επιτέλους το…. «δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων», αν θέλουμε να «πάρουμε» αυτά που μας αναλογούν και δικαιούμεθα…….., προκειμένου, έστω και καθυστερημένα, να ξεκι νήσει η υλοποίησή τους.
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ

Μοιράσου το άρθρο!