Οικονομία

02/02/2015 - 17:43

Βραβεύσεις και κοπή πίτας από Επιμελητήριο Λέσβου και Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

yle="text-align: justify;">Την τελετή κοπής της βασιλόπιτάς τους πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου το απόγευμα, το Επιμελητήριο Λέσβου και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ».

Την  εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, οι Βουλευτές Λέσβου κ.κ. Γ. Ζερδελής και Χ. Αθανασίου, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα Χ. Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες κα Κ. Γόμου – Πρωτογεράκη και κ. Θ. Βαλσαμίδης,  ο Γ.Γ. του Δήμου Λέσβου κ. Ε. Παπαϊωάννου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.  Π. Τσουπής, Στρ. Τζιμής, Κ. Κατσαρός και Μ.Αρμενάκας, ο Στρατηγός κ. Δ. Μπίκος, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ κ. Π. Χατζηβασιλείου, ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ κ. Α. Περιμένης, ο Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου κ. Γ. Χαλδέζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Γ. Χρυσίδης, καθώς και εκπρόσωποι  επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.

Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Μυρσινιάς άνοιξε την εκδήλωση με τον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια του οποίου επισήμανε την κρισιμότητα των καιρών τόσο για την ιστορία της χώρας μας, όσο και του Επιμελητηρίου. Αναλύοντας μάλιστα τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική μας περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «επιβάλλεται τα νησιά μας να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας, όπως ορίζει το Σύνταγμα για να κρατηθούν ζωντανά. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η εφαρμογή ειδικών πολιτικών που θα αμβλύνουν τις φυσικές και μη αναστρέψιμες μειονεξίες που προκαλεί η «νησιωτικότητα», η οποία έχει αναγνωριστεί από το άρθρο 101 του Ελληνικού Συντάγματος και το άρθρο 174 της Συνθήκης της ΕΕ. Ως αντιστάθμισμα επιβάλλεται η υιοθέτηση ειδικών αναπτυξιακών πολιτικών και παρεκκλίσεων από τις γενικές ρυθμίσεις που ισχύουν στην ηπειρωτική χώρα. Παρεμβάσεις που δίνουν εναλλακτικές ευκαιρίες ανάπτυξης προς επίτευξη ίσων όρων ανταγωνισμού ή ισότιμης συμμετοχής». Ο κ. Μυρσινιάς ακόμη τόνισε, πως παράλληλα με τη στήριξη των επιχειρήσεων των νησιών μας, πιεστική προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των εξαγωγών και του τουρισμού, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η βελτίωση των οικονομικών του Επιμελητηρίου. Ακολούθως ανέπτυξε τους πέντε βασικούς στρατηγικούς στόχους του φορέα που είναι: 1) Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2) Προώθηση τοπικών προϊόντων 3) Ανάδειξη περιβάλλοντος – αξιοποίηση τοπικών πόρων 4) Τουριστική ανάπτυξη συνδεδεμένη με τοπικά προϊόντα και 5) Εκπαίδευση – κατάρτιση επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια ακολούθησε ο απολογισμός έργου του Επιμελητηρίου για τη χρονιά που μας πέρασε

Ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ Π. Παπαρίσβας αμέσως μετά πήρε τον λόγο έκανε τον απολογισμό δράσης, με αναφορά στις σημαντικότερες ενέργειες του Συλλόγου για το 2014. Ο κ. Παπαρίσβας απευθύνθηκε με αισιόδοξα μηνύματα στο επιχειρηματικό κοινό λέγοντας πως, η κρίση αφύπνισε το εμπορικό δαιμόνιο του Μυτιληνιού εμπόρου, η αγορά έχει προσαρμοστεί απόλυτα και βρισκόμαστε μπροστά σε όχι εύρωστες αλλά υγιείς επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε μάλιστα «…βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού και η κατάσταση τουλάχιστον δεν μπορεί να χειροτερέψει άλλο, ελπίζουμε δε η πολιτεία να συμβάλλει στην βελτίωση των σημερινών δεδομένων». Ο νέος Πρόεδρος του ΕΣΜ προέβλεψε μια χρονιά γεμάτη δράση για τον Σύλλογο, ευχαριστώντας την απερχόμενη Πρόεδρο κα Βερβενιώτου για τη δράση και τις ιδέες της, καθώς και τα μέλη του νέου Δ.Σ. που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη της τοπικής αγοράς που έχουν όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πλέον βραβεύσεις, κατά τις οποίες το Επιμελητήριο Λέσβου, τίμησε την 98 ΑΔΤΕ για την κοινωνική προσφορά του στρατού και τη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας, καθώς και την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ) για το αναπτυξιακό της έργο και τη συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα Μ. Βερβενιώτου, ως ένδειξη τιμής για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στον Σύλλογο.

Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε δεξίωση για τους προσκεκλημένους στο φουαγέ του Επιμελητηρίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!