Οικονομία

09/11/2016 - 18:06

Υποκατάστημα JUMBO 1.500 τ.μ. στη Μυτιλήνη

Επιστρέφει η έντονη φημολογία για τη δημιουργία μεγάλου υποκαταστήματος 1.500 τ.μ. της εταιρείας Jumbo, στη Λέσβο και στην περιοχή του Καρά Τεπέ, κοντά στο σούπερ μάρκετ Lidl.

 
Πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι το γνωστό πολυκατάστημα ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Λέσβο, είχε προκληθεί έντονη αναστάτωση στην τοπική αγορά, με δεδομένο ότι ένα τέτοιο κατάστημα θα δημιουργούσε ισχυρό πόλο έλξης των καταναλωτών, αλλά και ένα θανάσιμο ανταγωνιστή στις ντόπιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα.
 
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με ιδιοκτήτες κτημάτων και οικοπέδων της περιοχής, προκειμένου να αγοραστεί ο χώρος για την ανέγερση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του νέου καταστήματος. Προς το παρόν η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, βρίσκεται όμως, σε καλό δρόμο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Η εταιρεία ήδη έχει βρει το μηχανικό που θ' αναλάβει τη μελέτη του κτιρίου, που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 1.500 τ.μ., σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
 
Το Επιμελητήριο Λέσβου, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να αντιδράσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
 
Φυσικά αν αποφασίσει η εταιρεία να προχωρήσει στην επένδυση, δεν μπορεί κάποιος εύκολα να την αποτρέψει. Μπορεί, όμως και πιθανότατα αυτή η τακτική να ακολουθηθεί από το Επιμελητήριο Λέσβου, να δημιουργήσει εμπόδια και προβλήματα, τα οποία θα καθυστερήσουν και πιθανόν θα αποτρέψουν τελικά την καταστροφική για τα συμφέροντά του, δραστηριότητα.
 
Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει γνωμοδοτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρνητική, κάτι που δεν αποτελεί δεσμευτικό εμπόδιο για την εταιρεία, καθώς ακολουθώντας την τακτική του Lidl, μπορεί να ακυρώσει την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου προσφεύγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, αν και εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες της εταιρείας, δεν θα είναι άμεση, αφού το διάστημα των διαδικασιών αγοραπωλησίας, αδειοδοτήσεων και ανέγερσης, μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια.
 
πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!