Περιβάλλον

05/02/2018 - 06:02

3η Περιβαλλοντική δράση στην καμένη Αμαλή

&n

bsp;  Με την συγκέντρωση αρκετών εθελοντών και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 10 το πρωί, για 3η συνεχή χρονιά, περιβαλλοντική δράση στην καμένη Αμαλή.


    Ποιο συγκεκριμένα με τις οδηγίες υπαλλήλου της Δασικής Υπηρεσίας έγινε σπορά (15.000) σπόρων πεύκου, με στόχο την αναδάσωση μέρους του καμένου δάσους από την καταστροφική πυρκαγιά του 2015 στην περιοχή της Χαραμίδας.


   Διοργανωτές ήταν, η Δημοτική Κοινότητα Λουτρών, ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρών «Το Λιοστάσι», και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λουτρών.


   Κατά την διάρκεια της σποράς έγινε και έλεγχος των αποτελεσμάτων στις περιοχές όπου είχε πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια αντίστοιχη σπορά και διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά σημεία είχαν κάνει την εμφάνισή τους νεαρά πευκάκια ύψους περίπου 15 εκατοστών.


   Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες που με την δράση τους απέδειξαν για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και ότι, αγαπάνε το δάσος και νοιάζονται γι αυτό.

Δείτε φωτογραφίες από την δράση και μερικές με πευκάκια που έχουν φυτρώσει από τις προηγούμενες σπορές στο δάσος της Αμαλής.

Κοιμήσου, πεύκο αγαπημένο,
μες στης νύχτας τη σιγαλιά.
Στην καταπράσινη αγκαλιά σου
χιλιάδες κούρνιασαν πουλιά.
Μικρή φωλίτσα παραδείσου,
πεύκο πανέμορφο κοιμήσου...



Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Ο πρόεδρος της Δημ Κοιν Λουτρών                Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δελφίνι

Βασίλης Μαμώλης                                            Δημήτρης Παπαχρυσός
 

Μοιράσου το άρθρο!