Περιβάλλον

04/01/2017 - 20:26

Άμεσος κίνδυνος καταστροφής της παραλίας στη Νυφίδα Πολιχνίτου - Ακούει ο Δήμος;

Μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στην παραλία της Νυφίδας, μετά την τελευταία θεομηνία. Οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν όλα τα φερτά υλικά: ξεριζωμένα δέντρα, κλαδιά, ξύλα, πλαστικά, στην ακτή. Τεράστιοι όγκοι άχρηστων υλικών κάλυψαν την παραλιακή έκταση. Πρόκειται για μια εικόνα που χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της περιοχής ως πρωτοφανής, καθώς ουδέποτε θυμούνται να έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και να έχει αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό η όψη της.

Ο Οικολογικός Σύλλογος Νυφίδας Πολιχνίτου, ζητά με έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Σπ. Γαληνό, την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών και μηχανημάτων, προκειμένου ν' απομακρύνουν τα άχρηστα αντικείμενα, να καθαρίσουν την ακτή, γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ολοσχερούς καταστροφής της παραλίας. Οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών θ' ανακατευτούν με την άμμο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δυσκολότερη έως αδύνατη η αποκατάστασή της.
 
Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα και ουδείς γνωρίζει πόσο δριμείες μπορεί να είναι οι καιρικές συνθήκες και οι συνέπειές τους, η επιχείρηση αποκατάστασης της παραλίας κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη. 
 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!