Περιβάλλον

30/07/2015 - 09:43

«Ένα αναπτυξιακό έργο για το Πλωμάρι γίνεται πραγματικότητα»

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Δρόμος Πλωμαρίου - Παπάδου (Λαγκάδα)/ Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή οδικού έργου συνολικού μήκους 1.400 μ. περίπου και συγκεκριμένα:
 

- Η ολοκλήρωση της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου μονής κατεύθυνσης με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών μέχρι και την ασφαλτόστρωση και σήμανση – ασφάλιση σε μήκος 680 μ. περίπου με αρχή το πέρας του ήδη κατασκευασμένου τμήματός του και τέλος τη διασταύρωση του με την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι.

- Η βελτίωση για μήκος 700 μ. περίπου της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι από τη διασταύρωση του παρακαμπτήριου δρόμου μέχρι την περιοχή του υφιστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.


Μετά την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται η υφιστάμενη οδός στην περιοχή της Λαγκάδας να λειτουργήσει ως μονόδρομος (μια λωρίδα κυκλοφορίας) με κατεύθυνση από τη Μυτιλήνη προς το Πλωμάρι και η παρακαμπτήρια οδός θα λειτουργεί επίσης με μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το Πλωμάρι προς τη Μυτιλήνη. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με συνολική προθεσμία περαίωσης 500 ημερολογιακές ημέρες.

Η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το αναπτυξιακό αυτό έργο γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί προς το Πλωμάρι. Πέντε και πλέον χρόνια μετά την ένταξη του έργου που έγινε το Μάρτιο του 2010 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, αξιοποιούνται οι πόροι που είχαν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό. Το έργο δε αυτό, αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, όπως αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου Προγράμματος. Θέλω να συγχαρώ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη συστηματική συνεργασία των οποίων καταφέραμε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει και αυτό το σημαντικό έργο για τον τόπο μας.».

Μοιράσου το άρθρο!