Αγροτικά - Αλιεία

21/06/2016 - 17:12

Ενημερωτικές συναντήσεις για τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ξεκινώντας από τη Λέσβο, διοργανώνει κύκλο συναντήσεων με τους αγροτοκτηνοτρόφους, για ενημέρωση σε θέματα ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας που αφορούν στην αγροτική οικονομία καθώς και σε θέματα κτηνιατρικής.  

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αγία Παρασκευή, στον Μεσότοπο, στην Άντισσα, στο Σκαλοχώρι, στον Παπάδο, στο Πλωμάρι, στον Πολιχνίτο και στην Αγιάσο. Συγκεκριμένα, θα γίνει ενημέρωση για:

 

  • Τις προτεραιότητες και τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
  • Τις άδειες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
  • Το Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς».

 

Επίσης οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα ενημερωθούν για τα ακόλουθα θέματα κτηνιατρικής:

 

  • Νοσήματα παραγωγικών ζώων. Πρόληψη και μέτρα προστασίας: Αφθώδης πυρετός, οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών, πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, ευλογιά των αιγοπροβάτων,  καταρροϊκός πυρετός.
  • Νοσήματα (επιζωοτίες) που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονική Τουρκία και για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και ετοιμότητας.
  • Μέτρα βιοασφάλειας  σε περίπτωση εμφάνισης πιθανών κρουσμάτων.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου αναφέρθηκε στη σημασία της ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων σημειώνοντας ότι η έναρξη των προγραμμάτων νέων αγροτών και των προγραμμάτων βελτίωσης είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την είσοδο νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή, στην οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσβλέπει για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού και την ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας ενός εκάστου των νησιών.

 

Μοιράσου το άρθρο!