Περιβάλλον

12/04/2018 - 06:05

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει σεμινάρια παρατήρησης πουλιών

Η

Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για παρατήρηση πουλιών στη Λέσβο καθώς αυτό τον καιρό στο νησί μπορεί να παρατηρηθούν τόσο τα πουλιά που αναπαράγονται όσο και αυτά που διέρχονται από την περιοχή μας μεταναστεύοντας. Είναι δε το διάστημα που οι ξένοι παρατηρητές επιλέγουν για να κατακλύσουν το νησί μας. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής διοργανώνει τον 1ο κύκλο σεμιναρίων παρατήρησης πουλιών για αυτή τη χρονιά. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:
• Παρασκευή 13/4 (17:00-20:00) παρακολούθηση παρουσιάσεων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Σκάλα Καλλονής (ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο)
• Σάββατο 14/4 (8:00-17:00) εκδρομή για πρακτική παρατήρηση πουλιών στους υγρότοπους του Κόλπου Καλλονής
• Κυριακή 15/4 (8:00-17:00) εκδρομή για πρακτική παρατήρηση πουλιών στη Δυτική Λέσβο
Αναχώρηση λεωφορείου από Μυτιλήνη το Σάββατο και την Κυριακή (για όσους εγγραφούν στο σεμινάριο) στις 8:00 από το ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων. Δηλώσεις συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μέσω e-mail (με απλή αποστολή ονοματεπώνυμου και στοιχείων επικοινωνίας) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των 25 ατόμων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και σε παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών (με συνοδεία γονέα/κηδεμόνα) με ή χωρίς εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών. Η κατοχή κυαλιών από τους συμμετέχοντες είναι επιθυμητή όμως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα διαθέσει εξοπλισμό παρατήρησης (κυάλια, τηλεσκόπια, οδηγούς αναγνώρισης πουλιών) για του συμμετέχοντες.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα  του Κέντρου στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στο τηλέφωνο 22530-28091 και 6972-809610.
Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Λέσβου για τη διάθεση του λεωφορείου για τις δύο εκδρομές στο πεδίο.


Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
τηλ.: 22530-28091 , e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr

Μοιράσου το άρθρο!