Περιβάλλον

30/03/2015 - 16:38

Με επιτυχία το διήμερο περιβαλλοντικής δράσης στο Μόλυβο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Περιβαλλοντική δράση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας και το WWF Ελλάς για  το Πρόγραμμα «Δίκτυο Παρακολούθησης των υγροτόπων της Κρήτης και της Λέσβου»
Το πρωί του Σαββάτου παιδιά και ενήλικες μαζί με την Ελένη Γαληνού Περιβαλλοντολόγο, τοπική συνεργάτη του WWF Ελλάς επισκέφτηκαν την Λιμνοδεξαμενή του Βαφειού για μια γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας και έκαναν παρατήρηση πουλιών, καθώς και αναζήτηση-αναγνώριση των μικρών ζώων που ζουν στο νερό της λιμνοδεξαμενής (pond dipping).
Το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής δράσης η Ελένη Γαληνού παρουσίασε τους υγροτόπους και τα πουλιά της Λέσβου. Στην παρουσίαση δόθηκε η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους του τόπου μας, να κατανοήσουν την έννοιά τους, την αξία τους και τη σημασία για τη συνέχιση της ζωής με έμφαση στην ορνιθοπανίδα.  
Την Κυριακή Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας είχε προγραμματίσει καθαρισμό της κυκλικής περιπατητικής διαδρομής που συνδέει την Λιγώνα με τα Μοναστηρέλια.             
Η συγκεκριμένη διαδρομή σηματοδοτήθηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΤΑΛ και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου την έχει ενσωματώσει στην νέα έκδοση του χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών για το 2015. Η δράση αυτή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε για την επόμενη Κυριακή στις 5 Απριλίου.
 

Μοιράσου το άρθρο!