Περιβάλλον

05/02/2016 - 11:04

Μυτιλήνη: ίσως το παρκάρισμα της χρονιάς!

yle="text-align: justify;">Βροχερό πρωινό  Παρασκευής στη Μυτιλήνη, 5 Φεβρουαρίου 2016.  Αυξημένη κίνηση και άντε να βρεις να παρκάρεις στο κέντρο.

 

Δεν χρειάζεται όμως να έχεις άγχος.  Αν έχεις τόλμη, φαντασία και μεγάλες δόσεις από θράσος  και θα παρκάρεις και θα κάνεις άνετα τη δουλειά σου.

Οδός Αρίωνος  ( παράλληλος δρόμος πάνω από την Ερμού) . Αριθμός 9 (εκεί που ήταν το τυπογραφείο του Δούκα, στο ύψος της οδού  Αλκαίου).

  Ώρα 09:00  Το  Opel της φωτογραφίας παρκάρει!  Κλείνει το δρόμο.  Έχει όμως την καλοσύνη να αφήσει ανοιχτά τα αλαρμ και .. να αφήσει χώρο για τη διέλευση των δικύκλων. Σε πέντε λεπτά έχει δημιουργηθεί συνωστισμός, τα οχήματα που ανεβαίνουν την οδό Αλκαίου δεν μπορούν να στρίψουν προς την οδό Αρίωνος. Αρκετά οχήματα κάνουν αναστροφή και συνεχίζουν προς την οδό Αλκαίου. Κορναρίσματα , εκνευρισμός και... δυνατή βροχή.


Τηλεφώνημα στην Τροχαία Μυτιλήνης. Σε λίγα λεπτά έρχεται το όχημα της Τροχαίας. Οι αστυνομικοί μένουν άφωνοι από το θράσος του οδηγού του οχήματος. Προσπαθούν να ρυθμίσουν την κίνηση και παράλληλα να βεβαιώσουν την παράβαση. Και όλα αυτά υπό δυνατή βροχή.  Έχει περάσει πάνω από μισή ώρα.


Οι άνδρες της Τροχαίας προσπαθούν να βρουν στοιχεία και να ειδοποιήσουν  τον οδηγό του οχήματος. Η οδός Αριώνος κλειστή γιατί έτσι αποφάσισε το όχημα της φωτογραφίας ! Σαράντα λεπτά έχουν περάσει και...


Ουπς ήρθε!  Η οδηγός του οχήματος!!! Καλώς την ! Κομψή σαραντάρα θα την έλεγες.... αλλά σημασία έχει τι είπαν οι οδηγοί και οι περίοικοι . «Λίγη τσίπα δεν έχεις;»  ήταν το πιο ευγενικό σχόλιο που ακούστηκε.  Είδε την κλήση της τροχαίας στο παράθυρο του αυτοκινήτου της, την πήρε βιαστικά, έκλεισε την ομπρέλα της και μπήκε γρήγορα στο αυτοκίνητό της συνοδευομένη από το όχημα της τροχαίας για κάθε ενδεχόμενο...


Κάποιοι είπαν ότι προηγουμένως η οδηγός ήταν στην τράπεζα... σημασία έχει ότι έκανε τη δουλειά της. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κακίες...  σίγα μην μας νοιάζουν οι άλλοι οι οδηγοί....

 

 

---------------
 Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ και λίγο καιρό έχει δημιουργηθεί η facebook  ομάδα «Μυτιλήνη – Παρκάρω σαν ηλίθιος» στην οποία καταγράφονται τέτοια περιστατικά . 

 

Μάλιστα η ομάδα τις επόμενες ημέρες (13 Φλεβάρη)  οργανώνει  την πρώτη της συνάντηση:
Με πάνω από 1000 μέλη στην ομάδα, 400+ likes στη σελίδα και 70+ φωτογραφίες μέσα σε 3 εβδομάδες, πιστεύουμε πως είναι μία καλή στιγμή για να φέρουμε κοντά τις ιδέες, τις προτάσεις και τις ελπίδες όλων μας σχετικά με την οδηγική νοοτροπία αλλά και το κυκλοφοριακό της πόλης γενικότερα.
Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων καθώς και μία πρώτη οργάνωση των επαφών που θα επιδιώξουμε να γίνουν με φορείς και συλλόγους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο κυκλοφοριακό της πόλης, με την ελπίδα να βρεθεί μία δίκαιη, αποτελεσματική και εφικτή φόρμουλα δράσης.
Κάθε μέλος της ομάδας που πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο σε έναν εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο διάλογο, είναι ευπρόσδεκτο. Η ακριβής τοποθεσία της συνάντησης, θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν την προκαθορισμένη ημέρα - Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 5μμ - και θα εξαρτηθει από τις συμμετοχές σε αυτή, έτσι ώστε να επιλεχθεί ο καταλληλότερος δυνατός χώρος. Όπως και να'χει πάντως, θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης ώστε να διευκολυνθεί τόσο η πρόσβαση όσο και το..παρκάρισμα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να στείλετε μήνυμα απευθείας στη σελίδα.

Μοιράσου το άρθρο!