Περιβάλλον

30/03/2015 - 12:15

Δήμος Λέσβου: τα προβλήματα του δρόμου της Ναυμαχίας Έλλης θα διορθωθούν

αρχική δημοσίευση 29/03/2015
Ορίστε χάλια ! Μιλάω για ο έργο Ανάπλασης της Επάνω Σκάλας και το έργο τού δρόμου της Ναυμαχίας Ελλης. Τρεις φορές ήρθε ο Βουνάτσος και ξεφυσούσε με τις υπερβολές του παλαβού του Μαλλιάκα (εμού δηλαδή) οτι δηλαδή εμείς οι δημότες που μένουμε επι της Ναυμαχίας Ελλης και συγκεκριμένα δίπλα στο αρχοντικό Γεωργιάδη Θα πλημμυρίσουμε αν δεν ενσωματωθεί στη μελέτη μια καλαίσθητη οπή στο τοιχίο προκείμενου να βρίσκουν διέξοδο τα όμβρια. Τοτε η τεχνική υπηρεσία και ο εργολάβος ξέσχιζαν τα ιμάτια τους οτι ο σχεδιασμός αποχέτευσης των ομβρίων ήταν επαρκής!
Τελικά ο παλαβός ο Μαλλιακας δικαιώθηκε ανοίχτηκε η τρύπα κακήν κακώς μη πλημμυρίσουν τα σπίτια καθώς ο σχεδιασμος της αποχέτευσης των ομβρίων αποδείχτηκε ανεπαρκής.
(καμια σχαρα δεν απορροφά μεγαλο ποσοστό των νερων).
Άλλα και η κλίση του δρόμου δεν βοηθά γιατι παρόλο που την μέτρησαν με μηχανήματα τελευταιας τεχνολογιας λειζερ κλπ εντούτοις η κακοτεχνία κακοτεχνια. Και θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν επενέβαινε ο γείτονας μου ο πλακάς που με το αλφαδολαστιχο, τους εβαλε τα γιαλια.
Να δουμε τωρα τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή αλλα και η αντιπολιτευση κατα την παραλαβή του έργου. Εγω αν ημουν δεν θα το παραλαμβανα αν δεν φτιαχνοταν και η παραμικρή ατέλεια και κακοτεχνία γιατί θα ήταν σα να κορόιδευαν τους δημότες που με τα δημοτικά τέλη δικά τους χρήματα το χρηματοδώτησαν.
 
Μαλλιάκας Χαραλαμπος
Δημότης Μυτιλήνης 
 
Αναμένουμε από το Δήμαρχο Λέσβου απαντήσεις...
Αναμένουμε απαντήσεις και από τον εργολάβο ! 
 
 
 
up date Απάντηση από το Δήμο Λέσβου   30/03/2015

Η σημερινή Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του έργου της ανάπλασης  του  δρόμου της Ναυμαχίας Έλλης,  στην  Επάνω Σκάλα, το οποίο, όμως,  το διαχειρίζεται στην τελική φάση κατασκευής. Προσπάθησε , μάλιστα, ευθύς εξαρχής  ο ίδιος ο  Δήμαρχος, κ. Σπύρος Γαληνός, ώστε  η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  να διορθώσει οτιδήποτε αντιλειτουργικό  που είχε κατασκευαστεί  στο δρόμο αλλά  και στα πεζοδρόμια.  Επειδή, όμως,  είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε.  ήταν αδύνατο να  μην τηρηθεί σε μεγάλο βαθμό  η μελέτη του έργου, όπως είχε εγκριθεί και είχε υλοποιηθεί.

 Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  γνωρίζει το  πρόβλημα που δημιουργείται στο οδόστρωμα κοντά στο αρχοντικό Γεωργιάδη, όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση και θα  χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνικά μέσα για να το διορθώσει. Άλλωστε,  το έργο εξαιτίας της  χρήσης  της συγκεκριμένης πέτρας δεν έχει ολοκληρωθεί,  και επομένως δεν έχει γίνει  οποιαδήποτε παραλαβή (προσωρινή, οριστική) ούτε έχει αποπληρωθεί . Καθετί,   λοιπόν, το μη άρτιο και αντιλειτουργικό πρώτα θα διορθωθεί και θα αποκατασταθεί πλήρως και μετά θα παραληφθεί.  Ο δρόμος παρ’ όλες τις αστοχίες της μελέτης  θα καταστεί  ασφαλής για τις παρόδιες οικίες,  για τους πεζούς και τα οχήματα, όταν ολοκληρωθεί.  

 

 

Μοιράσου το άρθρο!