Περιβάλλον

30/11/2016 - 09:57

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου καθάρισε το μονοπάτι "των κορμών" στην Αμαλή

yle="text-align: justify;">Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, αλλά και φίλους του ποδήλατου και των μονοπατιών, εθελοντικός καθαρισμός στο γνωστό σε όλους μονοπάτι των κορμών στους πρόποδες της Αμαλής.

Το εν λόγω μονοπάτι είναι ένα από  σημαντικότερο της περιοχής μιας και αποτελεί ένα από τους κύριους άξονες προσέγγισης για το ξωκλήσι της Παναγιάς και χρησιμοποιείται από ποδηλάτες σχεδόν καθημερινά. Ο λόγος που επιλέχτηκε δεν ήταν μόνο η συχνότητα της χρήσης από πολλούς φίλους του βουνού αλλά και επειδή δεν είχε ενταχθεί στον τελευταίο έργο ανάδειξης των μονοπατιών της Λέσβου.
Στις 10:00πμ της Κυριακής, με πολύ κέφι, πήραμε τα εργαλεία μας και ανηφορίσαμε με σκοπό να αφαιρέσουμε όλα τα αδρανή υλικά που βρισκόταν μέσα στο μονοπάτι, να επανατοποθετήσουμε τους κορμούς που είχαν φύγει από την θέση τους και λειτουργούσαν ως σκαλάκια για τους πεζοπόρους και να διορθώσουμε τις τεράστιες νεροφαγιές. Επίσης το δασαρχείο ύστερα από δική μας πρόσκληση έστειλε 2 δασονόμους για να αφαιρέσουν ένα μεγάλο δέντρο το οποίο είχε πέσει κάθετα στο μονοπάτι. Μέχρι αργά το μεσημέρι, όπου ξεκίνησε η βροχή, καταφέραμε να καθαρίσουμε το 90% του μονοπατιού και το υπόλοιπο θα καθαριστεί τις επόμενες μέρες.
Θεωρούμε ότι η διατήρηση της καλής κατάστασης των μονοπατιών είναι από τα σημαντικότερα έργα του συλλόγου μιας και όσο καθαρότερα είναι τόσο πιο εύκολα επισκέψιμα γίνονται από κάθε συμπολίτη μας που επιθυμεί να περπατήσει ή να ποδηλατήσει στο βουνό. Επίσης η καλή κατάσταση των μονοπατιών συμβάλει στην μεγάλη ασφάλεια αυτών που τα χρησιμοποιούν και τέλος  διευκολύνουν την διέλευση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.
Ευχαριστούμε καταρχάς τον Δασάρχη Λέσβου κ. Κράλη Φώτη καθώς και τους Δασοφύλακες Γεώργιο Καραγιάννη και Χαράλαμπο Σκορδομπέκη για την βοήθεια. Επίσης τον Κοινοτάρχη Αγ. Μαρίνας κ. Νέστωρα Αντώνη, τον Αναγνώστου Στρατή, τον Κουτρούπη Τιμολέων και τον Τριανταφύλλου Αντρέα για τα εργαλεία που μας χορήγησαν. Τέλος όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν στην δράση.
 
Εκ μέρους του Πο.Συ.Λε.
Λασκαρίδης Ιγνάτης
Πρόεδρος
 

Μοιράσου το άρθρο!