Περιβάλλον

14/03/2018 - 06:27

Oι Οικοπεριηγητές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε Βαφειό και Λίμνες

Oι Οικοπεριηγητές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου ολοκληρώνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου τις χειμερινές τους εξορμήσεις περπατώντας πάνω στα μονοπάτια που θα γίνει το φετινό Lesvos Trail.

Με εκκίνηση στις 9 το πρωί από το πάρκινγκ της Ταβέρνας Βαφειός όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας, θα διασχίσουμε τον Βαφειό με κατεύθυνση την περιοχή της Λαγούς και τα ξηρά ράχτα θα συνεχίσουμε περιμετρικά το γύρω του κτήματος του Αγά προς το Υψηλομέτωπο και την Στύψη και κυκλικά θα γυρίσουμε από τις Λίμνες με τερματισμό στο Βαφειό. Μία καταπληκτική διαδρομή μέσα από μοναδικά μονοπάτια ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας, πλούσια βλάστηση, πηγές, πέτρινα γκιόλια και πέτρινα αλώνια με συναρπαστική θέα από την κορυφή στην περιοχή Δράκος. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέτριας δυσκολίας και ένα δύο πολύ μικρά σημεία λίγο πιο δύσκολα. Η διάρκεια συνολικά θα είναι περίπου τρεισήμισι ώρες.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητά μας στο εξωκλήσι του Άγιου Ιωάννη όπου έχουμε ετοιμάσει μία μικρή εκδήλωση για το κλείσιμο της χειμερινής πεζοπορικής χρονιάς.

 

Μοιράσου το άρθρο!