Περιβάλλον

07/12/2017 - 06:12

Πεζοπορίες Κυριακής 10 Δεκεμβρίου από τους "Οικοπεριηγητές" και τον "Ορειάς"

r />Φορεάς Τουρισμού Μολύβού

Οι Οικοπεριηγητές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου συνεχίζουν τις χειμερινές εξορμήσεις τους την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην περιοχή γύρω από την Λυγώνα με τους υδρόμυλους.

Ξεκινώντας από την Πέτρα και το Δημοτικό Σχολείο όπου θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός θα κατευθυνθούμε προς Πετρί, Λυγώνα, Μοναστηρέλια, Άγιο Δημήτριο και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε κυκλικά από το μονοπάτι της Μίξας-Λιμνοδεξαμενής
σε μία κυκλική διαδρομή περίπου 3 ώρες διάρκεια μέσα από μονοπάτια.

Μετά το τέλος της διαδρομής δεν θα έχουμε κάποιο γεύμα αλλά όσοι θέλουν μπορούν να παραμείνουν στο Δημοτικό Σχολείο όπου ο Σύλλογος Γονέων Πέτρας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι.

Αναχώρηση από Μόλυβο (Δημοτικό Σχολείο) 10:15
Αναχώρηση για την διαδρομή από δημοτικό σχολείο Πέτρας 10:30


Δηλώσεις  συμμετοχής στο γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου στο 2253071990

 

------------

 



Πεζοπορικός Σύλλογος Ορειάς

Προκειμένου να τιμήσουμε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα διοργανώσει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Πέτρας αποφασίσαμε για αυτή την Κυριακή (10-12-17) να περπατήσουμε στη διαδρομή Πετρί – Λιγώνα – Λιμνοδεξαμενή.
Η διάρκεια της θα είναι τρεις (3) με τρεισήμισι (3,5) ώρες και μέτριας δυσκολίας.
Περπατώντας ως επί το πλείστον σε μονοπάτια θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα προς Πέτρα και Μόλυβο αλλά και την εξαιρετική θέα προς την κοιλάδα της Λιγώνας η οποία είναι γεμάτη με ερείπια υδρομύλων. Θα καταλήξουμε στην λιμνοδεξαμενή και από εκεί με το πούλμαν θα πάμε στη Πέτρα για να γευτούμε τα νόστιμα εδέσματα (σουβλάκια , ζεστό κρασί, γλυκά κ.α.) της γιορτής.
Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει στις 09:00 από το My Market του κεντρικού πάρκιγκ Μυτιλήνης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 24:00 της Παρασκευής 8/12, κατά προτίμηση στην Ηλεκτρονική φόρμα ,αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946-306487 (Αντωνία).
Παρακαλούμε για τυχόν ακυρώσεις ειδοποιήστε έγκαιρα τηλεφωνικά. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, τότε θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας
Σας θυμίζουμε ότι τα ορειβατικά μποτάκια είναι απαραίτητα.

Μοιράσου το άρθρο!