Περιβάλλον

20/07/2018 - 06:16

Σε ΦΕΚ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το έργο αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας.

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν ενόψει του έργου της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας. Τούτη η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την έναρξη των εργασιών, με την προϋπόθεση ότι κανένα άλλο εμπόδιο δεν θα εμφανιστεί και η εργολήπτρια εταιρεία θα ξεκινήσει απρόσκοπτα το έργο.

 

Φανερά ανακουφισμένος από τη θετική εξέλιξη της δημοσίευσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντ. Γιαννάκης επισήμανε σε δήλωσή του ότι άμεσα το επόμενο εικοσιτετράωρο θα σταλεί το ΦΕΚ στην Τροχαία, προκειμένου να ενημερωθεί και θα αρχίσει η τοποθέτηση των πινακίδων, για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατόν:

«Οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής θα είναι ραγδαίες. Ήδη ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ εμείς άμεσα προχωράμε στην αποστολή της δημοσίευσης στην Τροχαία. Ακολούθως, θα γίνουν οι εργασίες τοποθέτησης των νέων πινακίδων κυκλοφορίας».

Σχολιάζοντας ο Αντ. Γιαννάκης τη φημολογία των τελευταίων ημερών, περί πρόθεσης του εργολάβου να διαλύσει την εργολαβία, παραδέχθηκε ότι πράγματι έχει τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα, ωστόσο ανέφερε ότι αν συμβεί αυτό, η ΔΕΥΑΛ θα προχωρήσει στον επόμενο εργολήπτη που πλειοδότησε στο διαγωνισμό.

«Πράγματι, η εταιρεία έθεσε ζήτημα διάλυσης της εργολαβίας κι εμείς είπαμε στους εκπροσώπους τους, ότι αν το επιθυμούν, είναι ελεύθεροι να προχωρήσουν. Τίποτε, όμως, δεν είναι βέβαιο και πιθανόν η δημοσίευση στο ΦΕΚ, να αλλάξει τη στάση των αναδόχων.

Αυτό θα το γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες. Εμείς σε μια τέτοια περίπτωση, θα προχωρήσουμε άμεσα σε υπογραφή σύμβασης με τον επόμενο εργολήπτη που μειοδότησε στο διαγωνισμό, ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Η εταιρεία θα απαιτήσει αποζημίωση και θα προσφύγει στα δικαστήρια για να τη διεκδικήσει, όπως άλλωστε το επιτρέπει ο νόμος».

Ο Αντ. Γιαννάκης, απέφυγε να δεσμευτεί για τον ακριβή χρόνο έναρξης των εργασιών. Προφανώς σε πρώτη φάση θέλει να ενημερωθεί για τις προθέσεις του εργολάβου, δευτερευόντως περιμένει τον Δήμαρχο να επιστρέψει στα καθήκοντά του, προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη πολιτική στήριξη στις επιλογές του.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!