Περιβάλλον

29/07/2015 - 11:34

Συμβουλές προς οδηγούς για την οδό Ερμού Μυτιλήνης

ign="center">ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΡΜΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΝΟ ΠΙΤΣΙΟ 

Με αφορμή την επιβολή κυρώσεων και τη βεβαίωση κλήσεων από την Τροχαία Μυτιλήνης στους οδηγούς οχημάτων που παραβιάζουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας επί της Ερμού, ο Πρόεδρος της Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος υπενθυμίζει ότι μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων διαδικασιών, η Ερμού έχει καταστεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της “ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ”.  

Η συνεργασία της Δ/Κ Μυτιλήνης με την Τροχαία είναι άψογη και σκοπεύουμε ειδικά μέσα στον Αύγουστο, να τηρήσουμε ευλαβικά όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον “τουριστικό” αυτό πεζόδρομο για ευνόητους λόγους.  Γι’ αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κατανοήσουν τα νέα μέτρα και να διευκολύνουν την εφαρμογή τους, η οποία είναι πολύ σημαντική εν μέσω μάλιστα της θερινής τουριστικής περιόδου.

“Υπενθυμίζω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων εντός της Ερμού, ισχύει για όλο το εικοσιτετράωρο, πλην όσων διαθέτουν ειδική κάρτα διέλευσης. Για τα οχήματα αυτά (και αυστηρά μόνο γι’ αυτά) επιτρέπεται να διέρχονται, μόνο όταν η αγορά είναι κλειστή. Επιπλέον, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά, η στάθμευση σε οποιοδήποτε σημείο της Ερμού όλο το εικοσιτετράωρο (πλην ολιγόλεπτης στάσης των οχημάτων των καταστηματαρχών που διαθέτουν κάρτα, μόνο για λόγους τροφοδοσίας)”.

Υιοθετώντας πλήρως την άποψη, ότι στο κέντρο της Μυτιλήνης πρέπει να επικρατήσουν οι πεζόδρομοι και τα πάρκα και να απομακρυνθούν τα οχήματα, φιλοσοφία που επικρατεί πλέον σε όλη την υφήλιο, ανάλογα μέτρα με πεζοδρομήσεις, ειδικούς χώρους παρκαρίσματος με κάρτες, κ.α., η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού σε συνεργασία με τη Δ/Κ Μυτιλήνης, δρομολογεί οσονούπω και για άλλα κεντρικά σημεία της πόλης (π.χ. Κομνηνάκη, Σάμου, Χίου, Ολύμπου, περιοχή “Λαδάδικα”, κ.α.).  

 

 

Μοιράσου το άρθρο!