Περιβάλλον

01/04/2018 - 00:08

Τα σχέδια της ζεύξης των δυο φάρων του λιμανιού της Μυτιλήνης

Έ

ργο-ανάσα στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης θα αποτελέσει το έργο της ζεύξης των δυο φάρων στο εσωτερικό λιμάνι της πόλης.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάζει σήμερα το lesvosnews.net η απόληξη της οδού Οδυσσέα Ελύτη στο Φανάρι θα ενωθεί με τον λεγόμενο περίκλειστο χώρο του λιμανιού με υπόγειο τούνελ έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η λειτουργία του λιμανιού. Η έξοδος του τούνελ περίπου μπροστά στο σημερινό κολυμβητήριο θα ακολουθήσει την έξοδο προς την οδό 8ης Νοεμβρίου και στη συνέχεια προς την Επάνω Σκάλα.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλος ο παραλιακός δρόμος της προκυμαίας θα πεζοδρομηθεί και θα παραδοθεί προς χρήση στις επιχειρήσεις.


Το έργο προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ θα ανακοινωθεί επίσημα στη Μυτιλήνη μέσα στο Μάιο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας Bορείου Αιγαίου, ενώ η θαλάσσια γέφυρα που θα αποτελεί και αρχιτεκτονικό μοναδικό προηγούμενο, θα ονομασθεί «θαλάσσια γέφυρα της αλληλεγγύης».

 

up date : ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα του Lesvosnews.net  .... και του χρόνου
 

Μοιράσου το άρθρο!