Πολιτική

19/09/2017 - 12:29

10 κοντέινερ στους κατοίκους της Βρίσας παρέδωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Η

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, επισκέφθηκε τη Βρίσα όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Στρατή Παράκοιλα και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.


Η Περιφερειάρχης παρέδωσε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας 10 κοντέινερ με 3 διαφορετικούς χώρους και 3 εισόδους στο καθένα, προκειμένου να χρησιμεύσουν ως χώροι φύλαξης οικοσκευής 30 σεισμόπληκτων οικογενειών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προέβη στην αγορά των 10 κοντέινερ μετά από σχετικό αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Βρίσας. Τα κοντέινερ τοποθετήθηκαν σε χώρο που παραχώρησε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Νίκος Βούλγαρης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους τοπικούς φορείς συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τρεις μήνες μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου. Η κα. Καλογήρου διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητές της είναι πάντα στη διάθεση των κατοίκων του σεισμόπληκτου οικισμού για να συνδράμει σε ό,τι ζητηθεί.
 
Ο πρόεδρος της     Τοπικής Κοινότητας Βρίσας ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για την μέχρι τώρα άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε, ωστόσο, την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του καταστροφικού σεισμού.


 

Μοιράσου το άρθρο!