Πολιτική

18/12/2014 - 10:30

160 και... λύσεις (;) - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Μ

ικρή αριθμητικά η  διαφορά μεταξύ 160 και 165. Όμως αποδεικνύεται πως πολιτικά η διαφορά είναι τεράστια κι αυτό φάνηκε στα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Και σ΄ αυτό σημαντική ευθύνη έχουν οι συνεργάτες του  που έσπευσαν οι  να διαρρέουν ….έγκυρες πληροφορίες για  165 περίπου «κουκιά». Εξίσου χειρότερο όμως και για κάποια τηλεοπτικά κανάλια που ξέφυγαν ταυτιζόμενοι με το φόβο περί μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.  
 Από την άλλη πλευρά όμως  το νούμερο 160 από μόνο του, ίσως  ωθήσει όλες τις πλευρές, κυρίως τη κυβέρνηση να αναζητήσουν λύση. Λύση όχι γιατί είναι κακό πράγμα οι εκλογές, αλλά γιατί στην παγκόσμια σκακιέρα της οικονομίας και με δεδομένο τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του μνημονίου, πρέπει να αναζητηθούν διαδικασίες τέτοιες που να μην δώσουν την ευκαιρία σε ξένες παράγοντες να βλάψουν τη χώρα. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει πρωτίστως να ενδιαφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι με δεδομένη τη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του θα πρέπει να πολιτευθούν και να κινηθούν στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα με τρόπο τέτοιο που να εξαλείψουν ενδεχόμενα σενάρια που πλανώνται το τελευταίο διάστημα.  Είναι άλλωστε γνωστό το σενάριο ότι ενδέχεται η Ελλάδα να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας προκειμένου να παραδειγματιστούν οι άλλες …..ανυπάκουες χώρες της Μεσογείου!
Έτσι λοιπόν το νούμερο 160 ας γίνει μια ευκαιρία τελικής συνεννόησης επιτρέποντας την κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τον…. άτακτο  κ. Τσίπρα. Ο δε κ. Τσίπρας κατεβάζοντας τους τόνους να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό όχι την ημερομηνία των εκλογών αλλά την τύχη της χώρας τα επόμενα χρόνια….
Γιατί καλός ο Θεός της Ελλάδας αλλά δεν αρκεί…..

 

ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!