Πολιτική

19/10/2017 - 16:49

6.000 πρόσφυγες -μετανάστες στη Μόρια. Κοντά στην παραίτηση ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

ένα p="">

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των αλλοδαπών που διαμένουν στο κέντρο της Μόριας έχει αγγίξει τους 6 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να επικρατεί ιδιαίτερα μεγάλος συνωστισμός, με όλα τα επακόλουθα της συνύπαρξης ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων, φύλων και ηλικιών.
 
Ήδη, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κέντρο, έχουν αρχίσει να καταφθάνουν φορτηγά με σκηνές που αποθηκεύονται για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ή σε περίπτωση κακοκαιρίας. Όλα τούτα γίνονται με μεγάλη διακριτικότητα, που αγγίζει τα όρια της μυστικότητας. Στο Κέντρο Διαμονής, εκεί που υπήρχαν μόνο κοντέινερ και προκάτ κατασκευές, μετά την ανακαίνιση που έγινε πέρυσι την άνοιξη, ο χώρος έχει γεμίσει ασφυκτικά με σκηνές, όπου διαμένουν οι νεοαφιχθέντες μετανάστες.
 
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μόριας, μεγάλος αριθμός αυτών, προτιμά να απομακρύνεται από το Κέντρο Διαμονής και να μένει στα γύρω ελαιοκτήματα σε σκηνές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες να προσεγγίσουν τις ιδιοκτησίες τους και να κάνουν τις απαραίτητες αγροτικές εργασίες ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου.
Ο πρόεδρος της Μόριας Ν. Τρακέλλης, μιλώντας στο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ», περιγράφει την κατάσταση όπως την βιώνει ο ίδιος και οι συγχωριανοί του, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευση και την πικρία του, για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την βελτίωση της κατάστασης και την αποσυμφόρηση του Κέντρου.
 
 
Μαρία Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

 

Μοιράσου το άρθρο!