Πολιτική

20/11/2015 - 18:35

60.000 ευρώ και... Στράτος Γεωργούλας διαψεύδει Σπύρο Γαληνό

Ενημερώθηκα από δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, οτι ειμαι μέλος του Συμβουλίου Δέσμευσης Πόλης, Μυτιληνη- Λεσβος, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, που εμπλέκεται στην αντίστοιχη διεκδίκηση.


Θα ήθελα να διευκρινήσω οτι ουδεμία επίσημη πρόταση επι τούτου δέχθηκα, ώστε να την αποδεχθώ ή να την απορρίψω. Επισης θα ήθελα να ενημερώσω οτι η παράταξη "ο άλλος δρομος" και εγώ προσωπικά, δεν υπερψηφίσαμε τις πρώτες δαπάνες ύψους 60.000 ευρω για την ετοιμασία του φακέλου, ακριβως γιατι ηταν αόριστες, μη συγκεκριμένες και αναλυτικές και στην ουσία αφορούν σε μεταφορά δημοσίων πόρων προς μια οιονεί ΜΗΚΥΟ (ΑΜΚΕ), χωρις δυνατότητα ελέγχου απο τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του Δημου.
Η επιστημονική και ερασιτεχνική μου ενασχόληση με ζητήματα πολιτισμού στον τόπο μας, έχουν καθορίσει την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση μου περι του θέματος της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας, η οποια εν συντομία ειναι η εξής:


Ένα άλλο όραμα για μια σειρά οργανωμένων και συνεκτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα προέλθουν απο τα κάτω, απο την υπάρχουσα ερασιτεχνική δημιουργία, απο τα σπλάχνα και την παράδοση του λεσβιακου λαού και θα οδηγήσει στη δημουργία "παράλληλων σχολείων πολιτισμού", αντιπάλων του κυρίαρχου προτύπου επιφανειακών, ευκολοχώνευτων, μαζικοποιημενων και εμπορευματοποιημένων προϊόντων, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Με τη δημιουργία όμως της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και τον ορισμό μελών της με αδιαφανείς διαδικασιες, οχι μόνο δεν διασφαλίζεται το παραπάνω, αλλα τίθενται και ερωτήματα διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου στην παρούσα και μελλοντική διαχειριση.


Ναι σε εναν άλλο δρομο της Λεσβου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, οχι στη δημιουργία μιας δομής που προσομοιάζει με την Επιτροπη διεκδίκησης (και διαχείρισης) των Ολυμπιακών Αγώνων, τα χρέη της οποίας ακομα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Στράτος Γεωργουλας
Επικεφαλής δημοτικής παραταξης "ο άλλος δρομος"

Μοιράσου το άρθρο!