Πολιτική

30/05/2015 - 06:09

Αδειάζει το λιμάνι Μυτιλήνης από τους μετανάστες - Ο Σπύρος Γαληνός έδωσε λύση

yle="text-align: justify;">Από σήμερα οι άθλιες εικόνες με τους μετανάστες – πρόσφυγες στο λιμάνι Μυτιλήνης θα είναι παρελθόν.  Δόθηκε (προσωρινή) λύση.

Και η λύση δεν δόθηκε από την αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε όταν ήρθε στη Μυτιλήνη.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/05/2015) επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης, είδε την τραγική κατάσταση και αναλαμβάνει πρωτοβουλία να μεταφέρει (έστω και παράνομα) τους μετανάστες – πρόσφυγες σε χώρο του Δήμου Λέσβου (στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής). Ο χώρος  από χθες έχει ετοιμαστεί για να υποδεχθεί τους μετανάστες  (καθαρισμός χώρου, στήσιμο σκηνών, παροχές νερού,  ρεύματος).  Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο καθώς μόνο την Πέμπτη ήρθαν πάνω από 750 μετανάστες στη Λέσβο.

Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση του Δημάρχου είναι η απάντηση στην ανικανότητα – αδιαφορία του Κράτους να δώσει λύση.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος : μείναμε μόνοι μας να διαχειριστούμε ένα τεράστιο πρόβλημα  που είναι πανευρωπαϊκό. Το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας  έχει φθάσει στα όρια της αντοχής τους , οι εθελοντές τρέχουν και δεν φθάνουν , η κατάσταση δυσφημεί την εικόνα του νησιού μας.  Επίσης ο Δήμαρχος Λέσβου έχει στείλει συγκεκριμένες προτάσεις για λύση στο θέμα (ναύλωση πλοίου , επιπλέον σημεία λήψης αποτυπωμάτων)   αλλά μάλλον κάνεις δεν ακούει...

Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό – που αν και δεν είναι δική του αρμοδιότητα – παρεμβαίνει και δίνει λύση.  Ας βοηθήσουμε και εμείς τη Δημοτική Αρχή και ας παρέχουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε ανθρώπινη την υποδοχή των μεταναστών – προσφύγων.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου: 

Μοιράσου το άρθρο!