Πολιτική

05/12/2017 - 05:54

Αίτημα της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην αρμόδια υφυπουργό για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε αίτημα στην Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου με το οποίο ζητάει την έκδοση σχετικής εγκυκλίου για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων, δεδομένου ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι που την καθιστούν επιβεβλημένη, λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 στη Λέσβο.

 

Ακολουθεί η επιστολή της Περιφερειάρχη στην Υφυπουργό Οικονομικών:

 

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την αριθ. 8460/04-12-2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας δόθηκε 3μηνη παράταση - ήτοι έως 12 Μαρτίου 2018 -  στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών  Ενοτήτων του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12η Ιουνίου 2017.

Σημειώνουμε ότι η αρχική κήρυξη έκτακτης ανάγκης είχε γίνει στις 13 Ιουνίου 2017 με εξάμηνη διάρκεια δηλαδή έως 12 Δεκεμβρίου 2017.

Επειδή εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την παράταση των προθεσμιών καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων, εισηγούμαστε για την κατ’ αναλογία της ανωτέρω, έκδοση σχετικής εγκυκλίου (ΠΟΛ).

 

Με εκτίμηση         

              Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

                  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου»                                                                 

Μοιράσου το άρθρο!