Πολιτική

20/03/2018 - 06:15

Αιτήματα κατοίκων για τον οικισμό Πετρί Λέσβου

Ο

οικισμός του Πετριού βρίσκεται κοντά στην Πέτρα. Είναι ένας θαυμάσιος τόπος που κατοικείται από Έλληνες και ξένους που έχουν αγοράσει σπίτια. Το χωριό είναι πόλος έλξης τουριστών. Οι τουρίστες ανεβαίνουν συνήθως πεζοί για να  καθίσουν στο παραδοσιακό ταβερνάκι, να ψωνίσουν κεραμικά από εργαστήριο κεραμικής, που λειτουργούν όλο τον χρόνο και να θαυμάσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει το χωριό.

Το Πετρί το επισκέπτονται όλοι οι κάτοικοι της Λέσβου, αλλά δυστυχώς ο οικισμός είναι ξεχασμένος από την Δημοτική αρχή και τους υπεύθυνους εκπροσώπους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δύο παραδείγματα.

α) Υπάρχει αγροτικός δρόμος που φθάνει στο κατώτερο σημείο του χωριού (250 μέτρα μήκος) και που εξυπηρετεί οικογένειες που μένουν εκεί,  το εργαστήριο κεραμικής και τουριστική μονάδα. Επιπλέον τον δρόμο αυτόν τον περνάνε οι τουρίστες για να ανέβουν στο χωριό. Η κλασσική επιχωμάτωση που γινόταν κάθε χρόνο δεν έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια με αποτέλεσμα ο δρόμος αυτή τη στιγμή είναι σε κακά χάλια.  Οι κάτοικοι με υπομνήματα ζητούν το αυτονόητο,  να μπορούν να φθάσουν στο σπίτι τους. Είχε ζητηθεί να γίνει η τακτική διόρθωση με μηχανήματα και σε ένα ή δύο σημεία που έχουν κλίση, να επιστρωθεί με μπετό. Οι αρμόδιοι θεώρησαν το αίτημα δίκαιο και υποσχέθηκαν την λύση του αλλά η υλοποίησή του καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια. 1η Απριλίου έρχονται τουρίστες να μείνουν στην τουριστική μονάδα και δεν θα έχουν  δρόμο να εξυπηρετηθούν.

β) Βιολογικός Καθαρισμός. Από προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε προχωρήσει το θέμα του βιολογικού καθαρισμού. Ο αγωγός έχει  φθάσει στην αρχή του χωριού και για λίγα μέτρα, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Εκπροσωπώντας τους κατοίκους

Δημήτρης Ζαχαριάδης

Μοιράσου το άρθρο!