Πολιτική

15/10/2014 - 19:31

Ανακαλείται η απόφαση μείωσης - Δικαίωση Αναστασίας Αντωνέλλη

yle="text-align: justify;">Με αυξημένη πλειοψηφία, εγκρίθηκε απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα ανάκλησης της υπ' αριθμ. 405/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην έγκριση της 33ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2014, με την οποία ψηφίστηκε η μείωση της επιχορήγησης του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» κατά 250 χιλ. ευρώ για την αποπληρωμή δανείων του Δήμου, ενώ υπήρχαν στο αποθεματικό του οι απαιτούμενες πιστώσεις.
Ενστάσεις και αντιρρήσεις υπήρξαν από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Στ. Κυρατζή, καθώς είχαν υποστηρίξει την αρχική απόφαση μείωσης της επιχορήγησης του ΝΠΔΔ. Ο ίδιος ο επικεφαλής, τόνισε ότι δεν είναι ηθικό ν ανακαλείται μια τέτοια απόφαση, ενώ ο Στ. Καραγεωργίου ζητούσε να γίνει γνωστή η γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Απαντώντας η υπεύθυνη του ΝΠΔΔ Ανασ. Αντωνέλλη, διευκρίνισε ότι δεν είναι ηθικό να λαμβάνεται απόφαση που θίγει και οδηγεί στη διάλυση και στον αφανισμό ένα τέτοιο νομικό πρόσωπο που προσβλέπει στην παροχή κοινωνικής αλληλεγγύης και αφορά στη λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Υπογράμμισε δε, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν.
Αναφερόμενος στο θέμα ο Σπ. Γαληνός, έδωσε την απάντηση: «Η προτέρα απόφαση μείωσης της επιχορήγησης του ΝΠΔΔ, για αποπληρωμή δανείων του Δήμου, αν και υπήρχε στο αποθεματικό του σχετική πίστωση, αντίκειται στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής, αντιλαμβανόμενη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των συνδημοτών μας και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανακούφιση των αναγκών τους οι δράσεις του Οργανισμού».
Η Αν. Αντωνέλλη δεν παρέλειψε ν αναφερθεί στα βαθύτερα αίτια της αρχικής απόφασης, που ήταν θέμα εμπάθειας και στηριζόταν στην απόφασή της να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Σπ. Γαληνού.

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!