Πολιτική

27/04/2015 - 12:04

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου: Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. ο Σ.Γαληνός και όχι Δήμαρχος Λέσβου!

Έπεσαν οι μάσκες στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Απριλίου για το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, του οποίου την αντίδραση για την Π.Ν.Π. που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων όλης της Χώρας περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δελτίο τύπου.

        Δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε και απεδείχθη περίτρανα ότι ο κ. Γαληνός συμπεριφέρεται περισσότερο με την παλαιά του ιδιότητα ως Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ. και λιγότερο ως Δήμαρχος Λέσβου αφού με ψήφισμα το οποίο ο ίδιος εισηγήθηκε (χωρίς να καταθέσει καν το ψήφισμα της ΚΕΔΕ στην οποία είναι μέλος, ως όφειλε), συμφώνησε με τις κυβερνητικές πρακτικές οι οποίες αφήνουν το Δήμο Λέσβου χωρίς χρήματα σε δύσκολους καιρούς για το νησί μας. Μόνο στα «ψιλά» γράμματα του ψηφίσματός του έκανε κάποια αναφορά για το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται στο Δήμο και υπερθεμάτισε στο σωστό τρόπο που λειτουργεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε πολιτικά τον κ. Γαληνό, ότι «δύο καρπούζια δεν χωράνε κάτω από την ίδια μασχάλη» και πως πρέπει να επιλέξει αν είναι στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. ή Δήμαρχος του νησιού μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ψήφισμά του, υπερψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και της συμπολίτευσης (ΑΝ.ΕΛ.) και προς τιμήν τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής που ανήκουν στη Ν.Δ. διακριτικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, σεβόμενοι το ρόλο τους ως πραγματικοί δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού μας.

Θυμίζουμε γι άλλη μία φορά την άρνηση του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. να στηρίξει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να διασπάσει το Δήμο Λέσβου δια στόματος της τότε κοινοβουλευτικής του εκπροσώπου κυρίας Χρυσοβελώνη, θέλοντας να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα που τόσο θερμά στηρίζει ο Δήμαρχος Λέσβου δεν στήριξε ως όφειλε τις προσπάθειες ενός ολόκληρου νησιού και των κατοίκων του για τη διάσπαση του Δήμου, ενώ στη συνέχεια επικροτεί με τη στάση του την πρακτική της συγκυβέρνησης σε αυτή τη «ληστρική» επιδρομή στα ταμεία του Δήμου μας.

Καταλήγοντας, θέλουμε να πούμε πως ευτυχώς που υπάρχουν και υγιείς και λογικές φωνές συμβούλων της δημοτικής αρχής, οι οποίες ελπίζουμε να ακουστούν και να μην καταρρεύσει ο Δήμος μας, μαζί με την πολιτική κατάρρευση του κόμματος του Δημάρχου.

ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     

       ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ                                            

Μοιράσου το άρθρο!