Πολιτική

20/04/2014 - 10:35

Ανοιχτή επιστολή του υπ. Δημάρχου Ν. Κουρτζή

Α

νοιχτή επιστολή
Φίλες, φίλοι,

Πριν από δυο περίπου μήνες, δυο ομάδες καθημερινών ανθρώπων, η μια από τη Μυτιλήνη και η άλλη από τη Γέρα, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να δημιουργήσουμε έναν δημοτικό συνδυασμό, την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου», με δυο στόχους.

Πρώτον, να επιδιώξουμε την αφύπνιση και την ενεργοποίηση των πολιτών της Λέσβου, ώστε να πάρουμε το μέλλον του τόπου από τα χέρια των λογής-λογής «παραγόντων», που τόσα χρόνια ανακυκλώνονται σε θέσεις και αξιώματα έχοντας περιορισμένη ή καθόλου επιτυχία στο έργο τους, στα δικά μας χέρια.

Δεύτερον, να ζητήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας, στη βάση μιας μελετημένης πολιτικής πρότασης για τον τόπο μας. Η πρόταση αυτή θα προέκυπτε ως αποτέλεσμα μελέτης, διαβούλευσης τόσο με αρμόδιες υπηρεσίες όσο και με πολίτες, θα είχε όραμα, θα ήταν ολοκληρωμένη (και όχι ένα τυχαίο παζλ από ξέχωρες ενέργειες χωρίς κάποιο στόχο όπως έως τώρα, ούτε μια γενική και αόριστη εξαγγελία) και φυσικά υλοποιήσιμη. Θα έπρεπε, επίσης, να μην επηρεαστεί από δόγματα, αλλά να έχει ως άξονα την κοινή λογική και «καύσιμο» την ελεύθερη σκέψη.

Ο χρόνος ήταν λίγος και η απόσταση που είχαμε να καλύψουμε μεγάλη. Για να προτείνουμε υπεύθυνα, έπρεπε πριν να ρωτήσουμε, να μάθουμε, να συνθέσουμε. Οι πειρασμοί για συμβιβασμούς πολλοί. Χάρη στην προσήλωση της ομάδας στις κοινές αρχές και τους σκοπούς της, καταφέραμε να μην υποκύψουμε. Εμείς όταν σας μιλάμε, σας κοιτάμε στα μάτια. Θέλουμε το ίδιο να κάνουμε και στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, λέμε με υπερηφάνεια και πλήρη ειλικρίνεια ότι έχουμε την πληρέστερη και πιο φιλόδοξη πρόταση που έχει συνταχθεί για τη Λέσβο τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Μια πρόταση που, μέσα στην κρίση, έρχεται να πείσει με επιχειρήματα, ότι μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι και να προκόψουμε! Και να το πετύχουμε όχι ζητιανεύοντας από το απρόσωπο «κράτος», αλλά μαζί, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Ασφαλώς, η πρότασή μας είναι πάντα ανοιχτή σε νέες προτάσεις και βελτιώσεις, για μια όσο το δυνατόν ευρύτερη ζύμωση απόψεων και ιδεών.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας που μόλις πέρασε, διδάσκουν ότι μέσα σε κάθε κατάσταση, όσο τραγική και αν είναι, μπορεί να ανθίσει η ελπίδα. Ότι, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του «παλιού», το «νέο», αργά ή γρήγορα, επικρατεί. Ο τόπος μας έχει κατ' επανάληψη θυσιαστεί στο βωμό προσωπικών, κομματικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων. Αυτουργοί ήταν άτομα σε κρίσιμες θέσεις που δρούσαν με ιδιοτέλεια, πολιτικοί που «ένιπταν τας χείρας τους» και χειραγωγούμενοι πολίτες που ενεργούσαν και ψήφιζαν ως όχλος, κινούμενοι περισσότερο από το συναίσθημα και το προσωπικό συμφέρον, χωρίς να σκέφτονται το καλό του τόπου.

Φίλες και φίλοι πολίτες της Λέσβου. Σας προσκαλώ να διαβάσετε τις αρχές και τις προτάσεις μας. Βρείτε τις στην ιστοσελίδα μας http://www.politeslesvou.gr. Ο τεράστιος σε έκταση Δήμος μας απαιτεί αρκετούς υποψηφίους συμβούλους για να μπορέσει να συμμετέχει με αξιώσεις ένας συνδυασμός. Εμείς όμως δεν έχουμε κομματικούς μηχανισμούς στρατολόγησης υποψηφίων: βασιζόμαστε σε όλους εσάς, που σκέφτεστε ελεύθερα και ανεξάρτητα. Σας καλώ να έρθετε μαζί μας ως υποψήφιοι. Όχι αύριο, σήμερα! Ο τόπος έχει ΤΩΡΑ ανάγκη από ανθρώπους καθημερινούς, με φρέσκιες ιδέες και ελεύθερη, πρακτική σκέψη. Ενώστε την αγανάκτησή σας για τα φθαρμένα πρόσωπα και τις παλιές τακτικές μαζί με τη δική μας και ελάτε να την κάνουμε δύναμη δημιουργίας.

Ας μην χαραμίσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται ΤΩΡΑ. Ας μη χάσουμε άλλα πέντε χρόνια. Ας κάνουμε, επιτέλους, αυτό το βήμα μπροστά. Για την Ανάσταση του ευλογημένου τόπου μας. Για τη Λέσβο που αξίΖΟΥΜΕ!

Χρόνια Πολλά!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 69 44 66 1337 (Νικόλας Κουρτζής), στο 69 77 36 7688 (Βαγγέλης Παυλής) και με email στο protovoulia@politeslesvou.gr.

Νικόλας Κουρτζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου
με τον Συνδυασμό «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

Μοιράσου το άρθρο!