Πολιτική

21/09/2016 - 16:42

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Ν.Δ. και ακροδεξιά έστησαν προβοκάτσια

Μια στημένη προβοκάτσια από κύκλους της Ν.Δ. και της ακροδεξιάς βίωσε η Λέσβος τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος, σε πρώτη φάση, ήταν να δημιουργηθούν επεισόδια σε βάρος των προσφύγων, των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και φυσικά σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Σε δεύτερο επίπεδο στόχος ήταν και είναι να γίνουν κυρίαρχα στοιχεία στην τοπική πολιτική σκηνή οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές, αντικομουνιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις που συστηματικά εκφράζει (τα τελευταία χρόνια) η Ν.Δ. και η ακροδεξιά.   Αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχουν (Ν.Δ. και ο ακροδεξιός εσμός) προκειμένου να δείξουν ότι ασκούν μια κάποια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να κρύψουν την πλήρη ταύτιση τους με τις κυβερνητικές επιλογές της άγριας υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, της κατάργησης των ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών, την καταστροφή της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των μικρεπαγγελματιών και εμπόρων στα νησιά.

 Η προβοκάτσια υλοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την ακροδεξιά εκτροπή στην Χίο. Το σκηνικό αυτό στήνεται με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο εδώ και ένα χρόνο. Οι εμπνευστές του σχεδιασμού επειδή δεν μπορούν να βρουν πραγματικά γεγονότα, στήνουν προβοκάτσιες. Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπήρξε καμία παρενόχληση στην υποστολή της σημαίας, στην Μυτιλήνη, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε στη Λέσβο και στην Χίο πρακτικές που παραπέμπουν στην λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών. Φαίνεται πως οι μηχανισμοί αυτοί έχουν πολύ μεγάλη διείσδυση στο σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού και αξιοποιούν τα τοπικά παραδημοσιογραφικά κυκλώματα.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι φοβική και σπασμωδική. Εντυπωσιακή είναι η πλήρης εξαφάνιση όλο αυτό το διάστημα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο.

Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η πιστή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσουν την πλήρη στήριξη των βαθέως κράτους και των δανειστών.

Επιπρόσθετα στο προσφυγικό ζήτημα η κυβέρνηση δέσμια της κατάπτυστης και απάνθρωπης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα και κατοίκους των νησιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακριβώς επειδή χτύπησε και χτυπά την λαϊκή αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, επειδή πετσόκοψε τις συντάξεις, επειδή σχεδιάζει την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επειδή εφαρμόζει όλες τις μνημονιακές πολιτικές που θεσπίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορεί να ελπίζει σε καμία λαϊκή στήριξη. Δέσμια των επιλογών της η κυβέρνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία των κρατικών μηχανισμών καταστολής στην Λέσβο, δηλαδή ρίχνει κι άλλο νερό στο μύλο της ακροδεξιάς.

Η αριστερά, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, δεν πρέπει και δεν θα μείνουν θεατές σε αυτή την κατάσταση. Με μαζικό, ενωτικό, πολιτικό αγώνα θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς του παρακράτους και θα βάλουν φραγμό στην νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, Ε.Ε., δανειστές και το κεφάλαιο σε ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου όπως έκανε στο παρελθόν έτσι τώρα και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!