Πολιτική

24/07/2014 - 17:40

Αντιδράσεις Ζερδελή - Κυρίτση για την επίσκεψη Φούχτελ στη Λέσβο

yle="text-align: justify;">Ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης "Βόρειο Αιγαίο -Γόνιμη Γραμμή", Αγλαίας Κυρίτση, για την επίσκεψη Φούχτελ στη Λέσβο:

 
Πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο Λεσβιακό λαό αποτελεί η επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ. Η επίσκεψη του διορισμένου από την Μέρκελ τοποτηρητή, «αρμόδιου για θέματα Ελλάδας», κ. Φούχτελ, είναι μια ακόμα προκλητική «επιθεώρηση λόχου» στην αποικία Ελλάδα, σε μια περίοδο, μάλιστα, που επιταχύνονται οι διαδικασίες ξεπουλήματος της χώρας.
Ο εντεταλμένος της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)», αφού τις προηγούμενες μέρες είχε συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα, επισκέφτηκε την Κρήτη και έφτασε σήμερα στην Λέσβο, συνεχίζοντας τους… ελέγχους και τις προτροπές προς τους εντολοδόχους του για τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων».
Με επικοινωνιακό διαβατήριο την πολυδιαφημισμένη «συνεργασία» Γερμανίας – Ελλάδας, η οποία πλασάρεται ως διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας, ο εν λόγω τοποτηρητής περιοδεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά την Ελλάδα, έχοντας βάλει στο στόχαστρό του κυρίως της Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, σε μια προσπάθεια απροκάλυπτης αρπαγής πόρων και πλούτου από τη χειμαζόμενη χώρα μας. Άλλωστε, η στρατηγική που ξετυλίγεται είναι εμφανής και αποσκοπεί στην τιμαριοποίηση της χώρας, την ακύρωση κάθε εθνικής πολιτικής και την υπαγωγή των περιφερειών απευθείας στην υπό γερμανική κηδεμονία Ευρώπη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Φούχτελ επισκέφτηκε την Κρήτη και τη Λέσβο, δυο περιοχές με μεγάλη αγροτική παραγωγή, η οποία μεθοδικά απαξιώνεται και την οποία αποδεδειγμένα εποφθαλμιούν μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα που θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο και να μετατρέψουν τους παραγωγούς του σε δουλοπάροικους. Η επίσκεψη του κ. Φούχτελ και των ανθρώπων του εντάσσεται σε μια καλά μεθοδευμένη και σχεδιασμένη στρατηγική της γερμανικής κυβέρνησης και αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενων ανάλογων δράσεων, όπως οι ημερίδες ελαιολάδου, προσβάλλοντας βάναυσα την όποια εθνική κυριαρχία έχει απομείνει, καταπατώντας την αξιοπρέπεια του δοκιμαζόμενου λεσβιακού λαού.
Με «Δούρειο Ίππο» τον Σύνδεσμο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)» και  την ενθάρρυνση της μνημονιακής κυβέρνησης, περιφέρονται στο νησί μας ως πραγματικοί Διοικητές του αποφασίζοντας για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, οργάνωσης των παραγωγών μας, πώλησης των  αγροτικών προϊόντων και διαχείρισης της αγροτικής μας παραγωγής.
Η περιφερειακή παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή εκφράζει την αντίθεσή της στους προκλητικούς σχεδιασμούς και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι μαζί με το λαό του Βορείου Αιγαίου θα αντισταθεί στις σχεδιαζόμενες πολιτικές, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς στόχους που κρύβονται πίσω από τις επικοινωνιακές φιέστες.




Η χώρα μας δεν θα γίνει αποικία χρέους και προτεκτοράτο με διορισμένο τοποτηρητή από τους δανειστές!
Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ στη Λέσβο, που διορίστηκε από την καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου του 2011 ως εντεταλμένος της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Γιάννης Ζερδελής έκαναν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα από ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και προτεκτοράτο με διορισμένο τοποτηρητή από τους δανειστές τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, αλλά και όπως είχε ειπωθεί υπουργό αρμόδιο για θέματα Ελλάδας (!) Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Η επίσκεψη του στο νησί μας την Πέμπτη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συντελούμενο έγκλημα του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, της εκποίησης όλων των σημαντικών και στρατηγικής σημασίας υποδομών αποτελεί πρόκληση για μια κοινωνία που υφίσταται καθημερινά και με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις συνέπειες της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Η Λέσβος, που στην μακρόχρονη Ιστορία της έχει δεχτεί ξεριζωμένους Μικρασιάτες που έψαχναν νέες πατρίδες, πολλούς μετανάστες που ψάχνουν ασφαλείς δρόμους και τόπους διαμονής, που φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, αρνείται να φιλοξενήσει και να δεχτεί τον Φούχτελ και τους ανθρώπους του. Διότι είναι εκφραστές της πιο στυγνής και ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που  ευθύνεται για  την τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Ο κ. Φούχτελ, ως εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, έρχεται προφανώς για να παραδώσει τις επικαιροποιημένες οδηγίες - εντολές για να ολοκληρωθεί η εθνική καταστροφή, η πλήρης διάλυση της κοινωνίας.
Η αντίδραση των πολιτών, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι άμεση και να εκφραστεί με τον πλέον έντονο τρόπο.
Δεν θα επιτρέψουμε το διασυρμό της πατρίδας μας, τη φτωχοποίηση του λαού μας, την κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους. Θα αγωνιστούμε έως την τελική νίκη, για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για τη νίκη της δημοκρατίας, για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις νομιμοποιούνται μόνο από τον ελληνικό λαό και λογοδοτούν μόνο σε αυτόν, έχοντας την εντολή να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας και όχι να γίνονται συνομιλητές ξένων επιτετραμμένων-εντολοδόχων που στόχο έχουν την καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της.»
 

Μοιράσου το άρθρο!