Πολιτική

27/08/2014 - 10:19

Απάντηση Κ. Αστυρακάκη στη SUPER LEAGUE για το γήπεδο Μυτιλήνης

trong>ΠΡΟΣ: Πρόεδρο SUPER LEAGUE

                                                                                   Κ. Αγραφιώτη

 

 

                     

  ΘΕΜΑ: Χρήση Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

 

Το υπ.αριθμ. πρωτ. 5395 25/08/2014 έγγραφό σας είναι απολύτως κατατοπιστικό και ξεκάθαρο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Στην επιστολή που σας απέστειλε το ΝΠΔΔ εφαρμόζοντας την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και την εκπεφρασμένη θέση  του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Σπύρου Γαληνού και της νέας Δημοτικής Αρχής,  παραχωρεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης στην ΠΑΕ ΑΕΛ  ΚΑΛΛΟΝΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, προκειμένου να εκπληρώσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, εφόσον και εκείνη συναινέσει  ή αιτηθεί προς εσάς την έγκριση της διεξαγωγής εκ μέρους της ομάδας του ΑΙΟΛΙΚΟΥ επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων που δεν θα συμπίπτουν στην ίδια εβδομάδα με αυτές της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.

Προκειμένου να μην υπάρχουν ανησυχίες για την επιβάρυνση του χλοοτάπητα, υιοθετούμε την δίωρη χρήση του αγωνιστικού χώρου εβδομαδιαία   αντί των τεσσάρων ωρών που μας προτείνετε. Είμαστε διατεθειμένοι να ανανεώσουμε την παραχώρηση για προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, το Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος» και τις εγκαταστάσεις του για την τρέχουσα σεζόν. Σας ενημερώνουμε πως το συμφωνητικό που έχει αποσταλεί στις δυο ομάδες και προβλέπει τα ανωτέρω δεν έχει υπογραφεί από την ομάδα της ΚΑΛΛΟΝΗΣ. Η υπογραφή αποτελεί προϋπόθεση ώστε το παραχωρητήριο που θα τους δοθεί (για να έχει ισχύ), - όπως πολύ σωστά επισημαίνετε και εσείς στην επιστολή σας-, να είναι χωρίς περιοριστικούς όρους και να αφορά την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.  Η υπογραφή του συμφωνητικού εκ μέρους των δυο ομάδων αποτελεί κοινές φορολογικές μας υποχρεώσεις. Τους προσκαλούμε και δημόσια κύριε Πρόεδρε (ευελπιστούμε να συμβάλετε σε αυτή την κατεύθυνση), να προσέλθουν και να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις ή διαφοροποιήσεις του συμφωνητικού αντί αυτές να τις μαθαίνουμε από τα σάιτ και από τα ραδιόφωνα.  Θέλω να σας ενημερώσω ότι Α) η εξυπηρέτηση των αθλητών και των Συλλόγων του Στίβου από τη μεριά μας στο συγκεκριμένο γήπεδο (φροντίζοντας πάντα για την προστασία του χλοοτάπητα)  αποτελεί για εμάς υποχρέωση και καθήκον απέναντι στο Λεσβιακό αθλητισμό. Β) η δυνατότητα χρήσης του γηπέδου και από τον ΑΙΟΛΙΚΟ με τους όρους και προϋποθέσεις που προαναφέραμε αποτελεί επίσης υποχρέωση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα του νησιού που παραδοσιακά είχε ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης «Ταρλάς», που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και οποιαδήποτε άλλη απόφασή μας θα την εξαφάνιζε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη αφού μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης δεν υπάρχει άλλο γήπεδο με κερκίδες που να εξασφαλίζει στοιχειωδώς την οικονομική της επιβίωση.

Θέλω να ελπίζω ότι θα συμβάλλετε αποτελεσματικά ώστε την ύστατη ώρα να αλλάξει η αδιανόητη και ακατανόητη στάση της Διοίκησης της ομάδας της ΚΑΛΛΟΝΗΣ που επιδεικνύει αδιαλλαξία και αλαζονεία βάζοντας απέναντί της ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης αδικώντας ταυτόχρονα τις αγωνιστικές προσπάθειες της ομάδας που οι επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια μας  χαροποιούν όλους. Ένα κύμα επιθέσεων συκοφαντικών σε τοπικά σάιτ προς το πρόσωπό μου, αλλά κυρίως προς το πρόσωπο του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Σπύρου Γαληνού -ωσάν να υπάρχουν κατευθυνόμενες πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες- κάνουν αδύνατη την συνεννόηση και συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή.

 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε  η μη είσπραξη του 15% από την μεριά του Δήμου επί των εισιτήριων και διαφημίσεων αποτελεί  παρανομία με συνέπεια την έκπτωση του Δημάρχου από το αξίωμά του. Ακόμα και αυτή η υποχρεωτική από τον Νόμο διαδικασία γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με λαϊκισμό και παραπληροφόρηση από την μεριά μελών της διοίκησης της ομάδας.

Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να υπάρξει εμπλοκή αλλά αν συνεχιστεί η αδιαλλαξία, η απαξίωση του Δήμου και η έλλειψη επαφής και συνεννόησης είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και την εκπεφρασμένη άποψη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου και την νέας Δημοτικής Αρχής.

Κλείνοντας απλά να σας αναφέρω πως για την προπόνηση του ΑΙΟΛΙΚΟΥ που συντελέστηκε το Σάββατο 23 Αυγούστου, αρκετές μέρες πριν  είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι συντήρησης του χλοοτάπητα ώστε να προγραμματίσουν την επιμέλεια του αγωνιστικού χώρου.                                                          

                                                                              Με εκτίμηση

                                               

 

                                                             Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού                      

                                                              Αθλητισμού & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                               Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού

                                                                                Δήμου Λέσβου

 

                                                                    Κωνσταντίνος Αστυρακάκης


 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Έγγραφο του Πρόεδρου της SUPER LEAGUE Κ. Αγραφιώτη 1.64 MB

Μοιράσου το άρθρο!