Πολιτική

26/08/2016 - 18:46

"Δεν υπάρχει δυνατότητα να σηκώσει περισσότερο βάρος η Λέσβος στο προσφυγικό"

Σ

χετικά με την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ο Άλλος δρόμος», Στρατή Γεωργούλα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:  

Είναι γνωστό σε όλους εντός και εκτός νησιού ότι εδώ και μήνες ο Δήμος Λέσβου και ολόκληρος ο Λεσβιακός λαός καταβάλουν ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου να σταθούν ξανά το νησί και η κοινωνία στα πόδια τους, καθώς και να στηρίξουν τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στο νησί μας.

Η προσπάθεια μας αυτή, έχει αναγνωρισθεί από όλους και είναι κρίμα να αντιμετωπίζεται άδικα και σχεδόν απαξιωτικά από τον κ. Γεωργούλα. Κανένας κάτοικος της Λέσβου, και φυσικά ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν έχασε ξαφνικά τον ανθρωπισμό του, ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για ξενοφοβία. Αυτό που τονίστηκε στο Πλωμάρι και γενικότερα σε κάθε παρέμβαση του Δημάρχου είναι ότι, η Λέσβος έχει σηκώσει όλους αυτούς τους μήνες δυσανάλογο βάρος σχετικά με το προσφυγικό και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σηκώσει περισσότερο.

Το τέρας του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας εκτρέφεται όταν κλείνεις τα μάτια σου προσπαθώντας να αποφύγεις ένα πρόβλημα στρεφόμενος σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και ανέξοδους αφορισμούς. Δεν δημιουργείται από το αυτονόητο αίτημά μας για μια δίκαιη κατανομή των βαρών και πολιτικές που αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα, ώστε να σταματήσουν οι αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Μοιράσου το άρθρο!