Πολιτική

26/04/2017 - 13:01

Δικελί και Πέργαμος πιο κοντά στη Λέσβο.... Συνάντησεις Δημάρχου

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Δικελί Mustafa Tosun, ο Δήμαρχος Περγάμου Mehmet Gonenc μαζί με τον Αντιδήμαρχο Umit Atlam και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περγάμου Fikret Urper, και αυτοδιοικητικούς  παράγοντες των περιοχών αυτών που βρίσκονται με αφορμή τη σύνδεση του Δικελί με την Λέσβο με νέα γραμμή φέρι μπόουτ.

Ο Δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, τους καλωσόρισε στη Λέσβο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της νέας γραμμής, η οποία θα έχει σημαντικά, ουσιαστικά και ποικίλα αμοιβαία οφέλη για τις παραπάνω περιοχές, αφού θα υπάρχει πλέον άμεση και εύκολη δικτύωση. Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η σύνδεση να εδραιωθεί, να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.

Ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λέσβου για τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με λιμάνια των απέναντι παραλίων. Τόνισε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Δικελί με τη Λέσβο είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού και παιδείας , με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές στοχεύσεις.  

Οι Τούρκοι Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ευχαρίστησαν θερμά το κ. Γαληνό για την ενημέρωση, την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και την εγκάρδια φιλοξενία, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η αύξηση των δρομολογίων και η ενδυνάμωση των σχέσεων των περιοχών τους με το νησί μας,  ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!