Πολιτική

24/11/2015 - 17:06

Δώρο - έκπληξη από το Σπύρο Γαληνό στους Πρέσβεις των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μ

ε τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Ξυδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας και οι Πρέσβεις των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, που επισκέπτονται το νησί μας, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις συνθήκες καταγραφής μεταναστών κα προσφύγων στη Λέσβο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, έδωσε στους Πρέσβεις από ένα σωσίβιο, που φορούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού τους προς τις ακτές της Λέσβου, τα οποία περισυνελλέγησαν από παραλία του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος τους είπε ότι τα αυτά τα σωσίβια, θα τους θυμίζουν το έγκλημα που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους διακινητές, τονίζοντας ότι πρόκειται περί ενός εγκλήματος που πρέπει να σταματήσει τώρα. Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους, την ανάγκη για μια πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Ο Λαός της Λέσβου μάχεται με αξιοπρέπεια και ανθρωπισμό, και αντιμετωπίζει την μεγάλη αυτή κρίση για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός

Επίσης, τους ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021 και ζήτησε τη στήριξη τους.

Μοιράσου το άρθρο!